Πώς διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης με το “σπάσιμο” της Β’ Αθήνας- ΦΩΤΟ

Στα τρία «σπάει» η εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθήνας, σύμφωνα με τροπολογία του ΥΠΕΣ, αλλάζοντας τα δεδομένα στις έδρες.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με τις 44 έδρες χωρίζεται στο Βόρειο Τομέα (Β1) που περιλαμβάνει 14 δήμους και θα έχει 15 έδρες, στο Δυτικό Τομέα (Β2) με 7 δήμους και θα έχει 11 έδρες και στο Νότιο Τομέα (Β3) με 13 δήμους που θα έχει 18 έδρες.

Στο Β1 τομέα ανήκουν οι δήμοι: Χαλάνδρι, Μαρούσι, Κηφισιά, Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή, Νέο Ηράκλειο, Παπάγου, Πεντέλη, Λυκόβρυση – Πεύκη, Βριλήσσια, Μεταμόρφωση, Φιλοθέη – Ψυχικό και Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα και Γαλάτσι, δήμοι που «μεταφέρονται» προκειμένου, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, να «τσιμπήσουν» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στα βόρεια προάστια η υπεροχή της Ν.Δ. είναι μεγάλη.

Στο Β2 τομέα ανήκουν οι δήμοι: Περιστέρι, Ιλιον, Αιγάλεω, Αγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα.

Στο Β3 τομέα ανήκουν οι δήμοι: Καλλιθέα, Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Αγιος Δημήτριος, Παλαιό Φάληρο, Ελληνικό – Αργυρούπολη, Αλιμος, Μοσχάτο – Ταύρος και μεταφέρονται από τον κεντρικό τομέα: Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Βύρωνας, Δάφνη – Υμηττός και Καισαριανή. που επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ενισχύσει την παρουσία του καθώς στους παραλιακούς δήμους παρουσιάζει πολύ μικρά εκλογικά ποσοστά.Το Υπόλοιπο Αττικής χωρίζεται σε δύο εκλογικές περιφέρειες: Ανατολική Αττική, που περιλαμβάνει 13 δήμους (Αχαρνές, Παλλήνη, Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Σπάτα -Αρτέμιδα, Ωρωπός, Μαραθώνας, Κορωπί, Σαρωνικός, Παιανία, Λαυρεωτική, Ραφήνα – Πικέρμι και Μαρκόπουλο) και από την οποία θα εκλέγονται 10 βουλευτές και Δυτική Αττική, που περιλαμβάνει 5 δήμους (Φυλή, Μέγαρα, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα), από την οποία θα εκλέγονται 4 βουλευτές.

Στη Δυτική Αττική στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση εκλέγονταν 5 βουλευτές, ωστόσο με τη νέα κατανομή, μία έδρα χάνεται και θα μεταφερθεί στην Αχαΐα, όπου από 8 θα εκλέγονται πλέον 9 βουλευτές.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ