Κοντονής: Επίτευγμα της κυβέρνησης η δραστική μείωση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων

Η εντυπωσιακή μείωση των εκκρεμών υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι επίτευγμα της κυβέρνησης, αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε ανακοίνωσή του, με αφορμή σχετική αναφορά του πρόεδρου του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο κ. Κοντονής στην ανακοίνωση «Ο κ. Θεοδωράκης, στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στο πρόβλημα της εκκρεμότητας πληθώρας υποθέσεων στα ελληνικά δικαστήρια. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων εκκρεμούν περίπου 200 χιλιάδες υποθέσεις».

«Η αναφορά αυτή είναι σωστή» εξηγεί ο κ. Κοντονής «διότι αυτή την ώρα ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων εκκρεμούν περίπου 195 χιλιάδες υποθέσεις» και προσθέτει: «Θέλω όμως να πληροφορήσω τον κ. Θεοδωράκη για κάτι που προφανώς δε γνωρίζει, διότι αν το γνώριζε θα επαινούσε την κυβέρνηση: το 2015 παραλάβαμε συνολική εκκρεμότητα στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας 310 χιλιάδες υποθέσεις, με τάση αυξητική και σήμερα όχι μόνο έχουμε αναστρέψει την αυξητική πορεία της εκκρεμότητας, αλλά την έχουμε περιορίσει στον αριθμό που προανέφερα».

«Πρόκειται περί ενός επιτεύγματος της κυβέρνησης, η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μείωσε εντυπωσιακά τις εκκρεμείς υποθέσεις» τονίζει ο κ. Κοντονής και καταλήγει:

«Τα νομοθετικά μέτρα που πήραμε, ο εκσυγχρονισμός της Διοικητικής Δικονομίας, η εφαρμογή του προγράμματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και η στελέχωση των δικαστηρίων κυρίως σε διοικητικό προσωπικό, απέφεραν άμεσα τα προμνησθέντα αποτελέσματα. Με τη διεξαγωγή των δικών μέσω τηλεδιάσκεψης, που ευελπιστώ να αρχίζει να εφαρμόζεται περί τα τέλη τού έτους, υπολογίζουμε ότι η εκκρεμότητα στα Διοικητικά Δικαστήρια θα μηδενιστεί, μέσα σε δύο χρόνια. Στην ίδια κατεύθυνση εργαζόμαστε και για την άρση των καθυστερήσεων στην Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη, όπου ήδη έχουμε τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ