Βρούτσης στον Realfm 97,8: Είναι ψέμα ότι στις 21 Αυγούστου τελειώνουν τα προγράμματα και τα επώδυνα μέτρα

“Καλοδεχούμενη η οποιαδήποτε δυνατότητα που βελτιώνει δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας σε σχέση με τα μετρά”, είπε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή.

“Είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αντίρρηση στη δυνατότητα, εάν υπάρχει, να μην μειωθούν οι συντάξεις; Αν ένας θέλει να μην μειωθούν οι συντάξεις, αυτός είναι η ΝΔ. Η ΝΔ δεν ψήφισε κανέναν από τους δύο νόμους, ούτε Κατρούγκαλου ούτε Αχτσιόγλου” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε:

“Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στο τέλος του 2014 παρέδωσα τότε ως υπουργός στον νέο υπουργό Εργασίας την πρώτη και μοναδική αναλογιστική μελέτη που είχε τότε η χώρα που έδειχνε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είχε ισορροπήσει και δεν χρειάζονταν άλλες μειώσεις… Αν υπάρχει χαραμάδα όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί και εγώ προσωπικά αυτό το εκλαμβάνω ως στοιχείο και αυτό που λέει και η κυβέρνηση, θα βάλουμε και πλάτη για να μην μειωθούν οι συντάξεις”.

“Εμείς το λέμε τέταρτο μνημόνιο, ο Μοσκοβισί δεν το ονόμασε. Σε κάθε περίπτωση κάτω από τον τίτλο του ονόματος, υπάρχουν μέτρα. Μείωση συντάξεων, μείωση μισθών, αύξηση εισφορών, κατάργηση του ΕΚΑΣ… Με τη κοροϊδία και τον εμπαιγμό είμαστε αντίθετοι. Η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει μια σειρά από μέτρα για τις συντάξεις… Είναι νομοθετημένα μέτρα. Αυτά τα νομοθετημένα μέτρα θα εφαρμοστούν ναι ή όχι; Θα μειωθούν οι μισθοί για όλους τους εργαζόμενους, θα μειωθούν οι συντάξεις για 2,5 εκατ.; Αν έχεις τη δυνατότητα φέρε το θα το στηρίξουμε, αλλά ρεαλιστικά. Δηλαδή, να υπάρχει ρεαλισμός και βάση όχι ευχολόγια και βερμπαλιστικές κουβέντες”, ανέφερε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σημείωσε:

“Ακούσαμε τον κ. Κατρούγκαλο, μη αρμόδιο πλέον για το ασφαλιστικό αλλά παρεμβαίνει ως αρμόδιος, να λέει ότι η κυβέρνηση θα φέρει νόμο που θα καταργεί τις μειώσεις των συντάξεων. Το περιμένουμε… Ενοχλούμαστε με το ψέμα, γιατί είναι ψέμα ότι στις 21 Αυγούστου τελειώνουν τα προγράμματα και τα επώδυνα μέτρα για τους Έλληνες. Αρχίζει το τέταρτο μνημόνιο, 5,2 δισ. μέτρα τα οποία έχουν ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένους αποδέκτες – εργαζόμενους, χαμηλοσυναξιούχους με το ΕΚΑΣ, συνταξιούχους και 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες… Με βάση αυτήν την ελπίδα που άνοιξε ο κ. Μοσκοβισί, που δεν υποτιμώ αυτό που είπε, ότι εάν υπάρχει η δυνατότητα θα το επανεξετάσουμε και θα το δούμε όλο το πακέτο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ