Τσίπρας για προσφυγικό: Η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας – ΒΙΝΤΕΟ

Για διχασμένη Ευρώπη έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής. Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έκανε λόγο για χώρες που ήθελαν να αφήσουν μόνη της την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και να επιβάλει στην Ευρώπη την πιο αντικοινωνική ατζέντα.

Όπως τόνισε, στη Σύνοδο η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά τής ιστορίας, ήταν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες πολίτες και ιστορία γνωρίζουν και δημοκρατικά αντανακλαστικά έχουν και την πραγματική ευρωπαϊκή προοπτική επιθυμούν.

«Η Ελλάδα, διά της κυβέρνησης, παίρνει για μία ακόμη φορά το σωστό μέρος της ιστορίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός. «Βρίσκεται στη πλευρά των δυνάμεων που προασπίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες και τα πανανθρώπινα ιδανικά. Οι Έλληνες αυτό το κατανοούν και όταν έρθει η ώρα θα δώσουν τη δική τους απάντηση σε όσους επιχειρούν να τους κατατάξουν στο λάθος στρατόπεδο της ιστορίας. Και θα αποδείξουν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά τού ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ