Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Νομιμοποιεί έναν εθνικιστικό πολιτικό λόγο που φλερτάρει ανοιχτά με τον φασισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Επειδή βλέπουν ότι η χώρα αλλάζει σελίδα,φοβάμαι ότι αποφάσισαν να κάνουν κάτι δραματικά επικίνδυνο: Να ασπαστούν την γραμμή της νέας εθνικοφροσύνης στην οποία έχει παρασύρει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της ΝΔ που τον κρατάει όμηρο” είπε ο κ. Τσίπρας.

“Με αφορμή το θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης πιστεύω ότι έβγαλε πλέον οριστικά και αμετάκλητα τη μάσκα του φιλελεύθερου κεντροδεξιού μεταρρυθμιστή και αποφάσισε να ακολουθήσει τον κ. Σαμαρά στο εμπόριο του δήθεν πατριωτισμού. Με τον λόγο και τις πρακτικές του πριμοδοτεί και καταφέρνει στην πραγματικότητα ένα και μόνο πράγμα. Να νομιμοποιήσει έναν ακροδεξιό ακτιβισμό και έναν εθνικιστικό πολιτικό λόγο που πολλές φορές φλερτάρει ανοιχτά με τον φασισμό. Και αυτό δεν είναι επικίνδυνο μόνο για τη ΝΔ που πλέον χάνει κάθε διεθνή αξιοπιστία και μεταλλάσσεται πυρηνικά, αυτό είναι επικίνδυνο για τη χώρα. Με αυτή την πολιτική επιλογή εκτρέφεται ο φανατισμός, ο διχασμός, αλλά και ακραίοι φασιστικοί πολιτικοί σχηματισμοί που -αν και περιθωριακοί- νιώθουν τώρα πιο ασφαλείς να βγουν ξανά από τις κρυψώνες τους” τόνισε ο Πρωθυπουργός.

“Αυτή η γραμμή που ακολουθεί είναι και η γραμμή που τον διαχωρίζει, πλέον, από την παραδοσιακή κεντροδεξιά αλλά και το μέτωπο της ανθρωπιστικής και δικαιοκρατικής διαχείρισης του προσφυγικού στην Ευρώπη και τον οδηγεί κατευθείαν στην αγκαλιά του Όρμπαν και του Κουρτς” πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ