Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: Η Τουρκία απειλεί την ευρωπαϊκή σταθερότητα – Ζήτησε την παρέμβαση Ε.Ε. και ΝΑΤΟ

Στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο

συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτα μη κράτη μέλη στα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας δεν μπορεί να συμπεριλάβει κράτη που δεν αναγνωρίζουν την ολότητα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο οργανισμών να μην αποκλείεται η συμμετοχή κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Νατοϊκά δρώμενα.

Κατά τη συζήτηση, στο Συμβούλιο με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ, επανέλαβε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να κρατούνται όμηροι για 117 ημέρες χωρίς απαγγελία κατηγοριών και κατέληξε τονίζοντας ότι επιθετικές συμπεριφορές στην Ανατ. Μεσόγειο απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα. Ζήτησε όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ προχωρήσουν κατά αρμοδιότητα στις κατάλληλες ενέργειες.

Επίσης ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ SNMG-2 στο Αιγαίο όχι μόνο θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά να επεκταθεί η δραστηριότητά της και στην Ανατολική Μεσόγειο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Επίσης ζήτησε να μετατραπεί στην πράξη η Frontex σε συνοριοφυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αναλάβει όχι μόνο την αποτροπή αλλά και την επιστροφή των μεταναστών.

Το συμβούλιο εξέτασε την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε θέματα ασφάλειας και άμυνας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28-29 Ιουνίου 2018.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ