• Λεβέντης: Έγκλημα η συμφωνία για το Σκοπιανό - Να κάνετε δημοψήφισμα - ΒΙΝΤΕΟ

  6:32 μμ, Σαββατο 16 Ιουν 2018 6:32 μμ, Σαββατο 16 Ιουν 2018

  «Έγκλημα» χαρακτήρισε τη συμφωνία που θα υπογράψει για το Σκοπιανό η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στη βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει η ΝΔ.

  Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε ως «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα» τις ενέργειες της κυβέρνησης σύμφωνα με τις οποίες η Βουλή ενημερώνεται τελευταία για τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, αφού έχει επιτευχθεί συμφωνία.

  Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό και τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, είπε μεταξύ άλλων: «ο όρος Μακεδονία περιέχει ό,τι πιο αλυτρωτικό μπορεί να περιέχεται σε μια παραχώρηση», κάνοντας λόγο για έγκλημα που πάει να κάνει η κυβέρνηση.

  «Προσέξτε γιατί χωρίς να έχουν κάνει τίποτα οι κύριοι θα τους δίνει πρόκληση για είσοδο στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και θα είστε υπόλογοι μετά στον ελληνικό λαό. Γιατί η πρόσκληση παράγει αποτελέσματα» είπε ακόμη ο κ. Λεβέντης, ενώ υπογράμμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν νομιμοποιείται να υπογράψει. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον κ. Κοτζιά, τόνισε ότι «μπορεί να λογοδοτήσετε», καλώντας τον να σκεφτεί πριν βάλει την υπογραφή του.

  «Πάτε να κάνετε έγκλημα, βασιζόμενοι στο ότι το ίδιο έγκλημα το έκαναν οι προηγούμενοι. Η αίθουσα αυτή έχει εντολή να ματαιώνει όχι να συνεχίζει τα εγκλήματα…Η ΝΔ είχε πάντα θέση τη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Επειδή το είχε δώσει η ΝΔ θα το δώσει κι εκείνος. Πάνω στις αθλιότητες των προηγούμενων θα κάνει κι εκείνος τις δικές του αθλιότητες», συνέχισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της ΝΔ, σημειώνοντας ότι δεν του απάντησε και αυτό τον βάζει σε μεγαλύτερες σκέψεις.

  Συνεχίζοντας, ζήτησε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα, ώστε να ακουστεί η θέληση του λαού. «Κατεβείτε στο λαό, κάντε δημοψήφισμα και μετά και εγώ θα σας επαινέσω», είπε. «Με ποιο δικαίωμα θα πάτε να υπογράψετε; Είναι ανέντιμο αυτό που πάτε να κάνετε αύριο», συμπλήρωσε.

  «Καλώ αυτή την αίθουσα να αποφασίσει να μην πάει ο Πρωθυπουργός (σ.σ. να υπογράψει). Να δημιουργήσουμε μια ομάδα διαπραγμάτευσης και να πάει και στους Αμερικανούς και να πει ότι δεν μπορεί να κάνει αυτή τη μειοδοσία η χώρα. Αν δεν το κάνετε, όλο το ιστορικό ανάθεμα θα είναι πάνω στα κεφάλια σας. Και η τιμωρία θα είναι σκληρή», είπε ο κ. Λεβέντης.

  Απευθυνόμενος στους ΑΝΕΛ διερωτήθηκε: «Τους ακούω να λένε ότι σήμερα η ψηφοφορία είναι για τα μνημόνια. Μετά, δεν θα πάει να υπογράψει ο κ. Τσίπρας, δεν θα πάνε να δεσμεύσουν τη χώρα; Για τα μνημόνια είναι η συζήτηση; Να σταματήσετε να κοροϊδεύετε και να υποκρίνεστε».

  «Ο κ. Καμμένος ας σκεφτεί καλά. Αφού έχει δηλώσει ενώπιον Θεού και λαού ότι δεν δίνει τη Μακεδονία, δεν μπορεί να δηλώνει ότι μετά από ένα χρόνο θα γίνει η ψηφοφορία. Ο Τσίπρα το δίνει αύριο το Μακεδονία» κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα