Επίθεση Άδωνι στην κυβέρνηση: Με τις καρεκλίτσες, σας αρέσει η μετριοπάθεια, χωρίς αυτές είστε στις πλατείες των Αγανακτισμένων – ΒΙΝΤΕΟ

«Ζήσαμε ένα πρωτοφανές περιστατικό νωρίτερα στην Ολομέλεια. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εξανέστη όταν η κ. Μπακογιάννη του υπενθύμισε όλες τις παρελθοντικές του καταβολές, ενώ την απείλησε με δικαστήρια. Πραγματικά μένω έκπληκτος καταθέτω για τα πρακτικά το εξώφυλλο του βιβλίου του “η Πολωνία κι εμείς – Διαπιστώσεις και Προοπτικές”, ένα βιβλίο ύμνο στον δικτάτορα Γιαρουζέλσκι. Μέσα σε αυτό το βιβλίο υπερασπιζόταν με πάθος τον κομμουνισμό» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον Νίκο Κοτζιά ως «έναν σταλινικό κομμουνιστή». Απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «κάποιοι από εσάς τρελαθήκατε όταν ακούσατε την κ. Μπακογιάννη να αναφέρεται σε μια φράση του Πάνου Καμμένου λέγοντας ότι “δεν θα γίνω πολιτική πόρνη ούτε του Σαμαρά ούτε και του Τσίπρα”. Αυτό που είπε η κ. Μπακογιάννη σας έθιξε. Σας ερωτώ λοιπόν. Σας θίγει η κ. Μπακογιάννη και όχι αυτός που συγκυβερνάτε;» Σε εκείνο το σημείο κατέθεσε συνεντεύξεις του ΥΠΕΘΑ στα πρακτικά.

Παράλληλα παρατήρησε ότι «τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια ευαισθησία για τους Θεσμούς. Πώς τόλμησε ο Γεωργιάδης να πει το ένα, ο Σαμαράς το άλλο. Νομίζετε ότι πάσχουμε από ομαδικό αλτσχάιμερ; Που ήσασταν όταν περιοδικό κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο τον Σαμαρά “πυροβολημένο και λαβωμένο”; Τότε η κ. Κωνσταντοπούλου είχε αναλάβει δικηγόρος του περιοδικού. Τόσο σας πείραζαν οι Θεσμοί και τόσο ευαίσθητοι είστε. Είσαστε ψεύτες». «Με τις καρεκλίτσες σας αρέσει πολύ η μετριοπάθεια. Χωρίς τις καρεκλίτσες είσαστε στις πλατείες των αγανακτισμένων και φωνάζετε “να καεί να καεί το μπ@@@@@ η Βουλή”. Αυτά φωνάζατε και τα ακούγαμε εμείς εδώ μέσα» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πιο διχαστική ομάδα από εσάς δεν έχει περάσει τόσα χρόνια από την Ελλάδα. Το μόνο που σας ενδιέφερε είναι το πως θα αρπάξετε την εξουσία και τώρα φορέσατε το μανδύα της μετριοπάθειας. Δεν θα σας κάνουμε όμως το χατίρι» πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προσωπικά στον Κώστα Κατσίκη λέγοντας του χαρακτηριστικά πως «στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδεολογική συνέπεια στο θέμα της Μακεδονίας Θέλανε σκέτο Μακεδονία να λέγονται τα Σκόπια. Εσείς κύριε Κατσίκη που ξέρω τον πατριωτισμό σας, θα καθορίσετε με τη ψήφο σας σε ποια μεριά της Ιστορίας θα είναι ο εαυτός σας».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ