Ανοιχτό το ενδεχόμενο της σύλληψης του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση

Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο – πρώην πλέον -βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μετά τις προκλητικές δηλώσεις του στη Βουλή.

Η σύλληψη του έγινε μετά την παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας- που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας- από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο.

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση. Παράλληλα, αναφέρει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης.

Όπως μετέδωσε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του Realfm 97,8 Αντώνης Αντωνόπουλος ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης συνελήφθη εκτός βουλής.

Την πληροφορία της σύλληψης έδωσαν κοινοβουλευτικές πηγές ωστόσο από την ΕΛΑΣ δεν υπήρχε καμία σχετική ενημέρωση και αστυνομικές πηγές δήλωναν ότι δεν έχει γίνει καμία σχετική ενέργεια από πλευρά τους.

Νεώτερη ενημέρωση αναφέρει ότι η σύλληψη του κ. Μπαρμπαρούση έγινε από τον Φρούραρχο της Βουλής. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εντός της Βουλής και όταν κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του επί της λεωφόρου Αμαλίας, άνδρες της Αντιτρομοκρατικές υπηρεσίας τον έθεσαν υπό κράτηση.

Πάντως αστυνομικές πηγές συνεχίζουν να μην επιβεβαιώνουν το γεγονός. Ωστόσο, είναι πιθανό να διαταχθεί η σύλληψή του.

Ακούστε το ηχητικό .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ