Κουρουμπλής: Η ΝΔ ταυτίζεται με τους εθνικιστές των Σκοπίων – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

“Περίμενα από την κ. Μπακογιάννη να είναι λίγο πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς για ξεπουλήματα. Δεν είπατε για τους ΑΝΕΛ ότι ξεπουλάνε τη Μακεδονία; Είναι ενδιαφέρον να ακούμε ανθρώπους που ο ένας έλεγε τον άλλον προδότη να είναι τώρα στο ίδιο κόμμα και στην ίδια όχθη απέναντι σε μια κυβέρνηση που είχε το θάρρος να σηκώσει το βάρος και να προχωρήσει σε μια λύση έντιμη, σε έναν έντιμο συμβιβασμό για να απαλλάξει τη χώρα από δεινά και που κάποιοι κάνουν πως δεν τα ξέρουν” τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, ενώ επέκρινε τη ΝΔ ότι ταυτίζεται με τους εθνικιστές των Σκοπίων και την κατηγόρησε ότι έχει ευθύνες που το όνομα «Μακεδονία» αναγνωρίστηκε από 135 χώρες και πλέον.

“Δεν τις θέλετε τις εκλογές, γι αυτό καταθέσατε αυτή την πρόταση. Ξέρετε ότι με βάση την απόφαση που θα πάρει αύριο η βουλή, θα μπει τέλος στο παραμύθι των εκλογών, με το οποίο καλλιεργούσατε προσδοκίες στον κόσμο σας” είπε ο υπουργός ενώ απευθυνόμενος στην κ. Μπακογιάννη είπε:

“Δεν σας άκουσα να μιλήσετε για τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Έρχεται τώρα το άρθρο 1 και παίρνει πίσω το Μακεδονία το οποίο το χαρίσατε με την αδυναμία που είχατε επιδείξει και την ανικανότητα να πείσετε έστω και μια χώρα να μην τους αναγνωρίσει . Έρχεται τώρα η συμφωνία παίρνει το όνομα Μακεδονία και το κάνει γεωγραφικό προσδιορισμό”. “Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν τη συμβαίνει να διαλυθεί αυτό το κρατίδιο και το ξέρετε καλά. Από αυτή τη συμφωνία η Ελλάδα έρχεται και ενισχύεται πολιτικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ντρέπομαι να ακούω ανθρώπους και μάλιστα πρώην στρατηγούς να λένε ότι μπορεί να μας απειλήσει αυτή η χώρα” τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

«Η επίλυση του προβλήματος θα ενισχύσει τη χώρα μας ως περιφερειακή δύναμη και θα ανοίξει δρόμους για τη διακίνηση του εμπορίου» υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτλιίας και συμπλήρωσε: “Είναι πολλά τα πλεονεκτήματα από την απόφαση της κυβέρνησης να πάει στην επίλυση του προβλήματος. Κριτική βεβαίως να γίνει. Υπάρχουν θέματα για να συζητήσουμε. Αλλά μια συμφωνία δεν είναι κατοχική. Είναι συμφωνία δύο κρατών και εκ των πραγμάτων κάποια πράγματα θα διεκδικηθούν από τη μια ή από την άλλη πλευρά”. “Εσείς, όμως, ταυτίζεστε με τους εθνικιστές των Σκοπίων. Μου κάνει εντύπωση ότι ο κ Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να απογαλακτιστεί από τη σκιά του πατέρα του, που ήταν ένας σημαντικός πολιτικός της χώρας, υπεργαλακτίζεται από τις ακραίες πολιτικές του κ. Σαμαρά και αυτό είναι επικίνδυνο και για τη ΝΔ και για την πατρίδα” πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ