Βασίλης Λεβέντης: Μεγάλο ολίσθημα της κυβέρνησης να δώσει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια

Για ”μεγάλο ολίσθημα” της κυβέρνησης να δώσει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και ”απαράδεκτο ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα” έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε δήλωση του στα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στη Βουλή.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έκανε το μεγάλο ολίσθημα να δώσει το όνομα της Μακεδονίας χωρίς να διαπραγματευτεί. Έπρεπε να είχαμε διαπραγματευτεί με άλλο τρόπο, να στηρίξουμε το κρατίδιο με οικονομικά μέσα, με πολιτικά μέσα να στηρίξουμε την είσοδο του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτοί να το πουν Σκόπια το όνομα τους. Με το Μακεδονία θα γυρίσουν στον αλυτρωτισμό. Παρακολουθώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν το όνομα της Μακεδονίας με ελαφρότητα χωρίς να κατανοούν τις ευθύνες που αναλαμβάνουν”.

Με αφορμή τη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι “ο κ. Τσίπρας μου είπε, ότι δεν παρέδωσε το όνομα. Το είχε κάνει ο Κ. Καραμανλής το 2008 και ο ιδρυτής της ΝΔ είχε δώσει τη γλώσσα το 1977. Ο κ. Τσίπρας ρίχνει σε άλλους τις ευθύνες για ένα ατόπημα που θα υπογράψει ο ίδιος, αυτό είναι απαράδεκτο. Εδώ μοιάζουμε σαν να είμαστε ληστές τραπεζών, που τα ρίχνει ο ένας στον άλλον. Αυτός που υπογράφει κακώς υπογράφει, τελεία και παύλα. Ή ο Καμμένος να ρίξει την κυβέρνηση ή ο Τσίπρας να αλλάξει ρότα. Το στίγμα θα είναι επί της κεφαλής του ισοβίως».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ