Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Είναι μια καλή συμφωνία, η οποία υλοποιεί 100% όσα προσπάθησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

“Κατοχυρώνεται με σαφή και απόλυτη διάκριση η ιστορικότητα της ελληνικής Μακεδονίας και κόβεται κάθε ψευδής και ανιστόρητος ομφάλιος λώρος ανάμεσα στους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι μιλούν μια γλώσσα που ανήκει στις σλαβικές γλώσσες και δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Φίλιππο και τον ελληνικό πολιτισμό. Από χθες στο Στρασβούργο δέχομαι συγχαρητήρια από όλους για τη συμφωνία αυτή. Είναι μια καλή συμφωνία, η οποία υλοποιεί 100% όσα προσπάθησε να πετύχει πριν 25 χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και δεν τον άφησε ο Σαμαράς και πριν 10 χρόνια ο Κώστας Καραμανλής και όσα συνέχισε να προσπαθεί ως υπουργός Εξωτερικών και η Ντόρα Μπακογιάννη” δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εκτιμώ ότι η συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή θα εξασφαλίσει μια καθαρή πλειοψηφία. Θεωρώ κέρδος διπλωματικό για την Ελλάδα ότι η συμφωνία προβλέπει βήματα και θα έρθει στην ελληνική Βουλή για κύρωση, αφού γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές από τη γείτονα χώρα. Η ΝΔ αποφεύγει μια κριτική για την ουσία της συμφωνίας και επιλέγει τα διαδικαστικά. Προκαλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μας πει που συμφωνεί και που διαφωνεί” τόνισε.

“Ήδη έχει φανεί ότι με την επιμονή στο όχι η ΝΔ, καθίσταται ένα κόμμα ανάδελφο εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες που ανήκουν στην ευρωπαϊκή κεντροδεξιά χαιρετίζουν τη συμφωνία. Αυτό θα κορυφωθεί στη Σύνοδο Κορυφής, όταν ο Τσίπρας θα εισπράξει συγχαρητήρια από τους πάντες. Μας κατηγορούσαν πριν από χρόνια ότι εμείς απομονώνουμε τη χώρα και αυτοί ήταν οι “μενουμευρωπαίοι”, με αυτά τα μυαλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης γινόμενος ουρά του Άδωνι Γεωργιάδη, του Αντώνη Σαμαρά, του Μάκη Βορίδη, νομίζω μένει μόνος στην Ευρώπη, στη δική του πολιτική οικογένεια. Μακάρι να αλλάξει μυαλά” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ