Γεροβασίλη: Σχεδιάζουμε την μεταμνημονιακή εποχή

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την παρουσία της στην εκδήλωση «Ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών» αναφέρθηκε στην ύπαρξη αναπτυξιακού πλάνου για την επόμενη μέρα της χώρας, τονίζοντας παράλληλα ότι προτεραιότητα αποτελεί η ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων.

«Η χώρα ανακάμπτει και σχεδιάζει την μεταμνημονιακή εποχή με ένα πλήρες, αναπτυξιακό σχέδιο και η προσπάθεια της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν η ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων. Τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο ελληνικός λαός μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του, υποσχεθήκαμε ότι θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα με στόχο στη λήξη της τριετίας η χώρα να αφήσει πίσω της όλα αυτά που την έφεραν ως εδώ και με ο,τι συνεπάγεται για την προσωπική ζωή του καθένα», ανέφερε η κ. Γεροβοασίλη στον χαιρετισμό της και επισήμανε:

«Και σήμερα μετά από τους κόπους και τις θυσίες των πολλών, μπορούμε να κοιτάμε πάλι μπροστά. Η χώρα ανακάμπτει και σχεδιάζει την μεταμνημονιακή εποχή με ένα πλήρες, αναπτυξιακό σχέδιο. Η προσπάθεια μας από την πρώτη στιγμή ήταν η ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων. Σε αυτά τα πλαίσια, λειτουργεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός, τον οποίο συνεχώς προσπαθούμε να βελτιώνουμε, απαντώντας στις πραγματικές ανάγκες».

«Για την ενημέρωση των πολιτών έχουν δημιουργηθεί 30 Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) σε όλη την Ελλάδα, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας. Μεταξύ των οποίων και το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στην Άρτα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτεμβρίου του 2017» ανέφερε κλείνοντας η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ