• Ο Γαβρόγλου απαντά στην Γεννηματά: Οι ομιλίες των συναδέλφων του Κινήματος Αλλαγής είναι ίδιες, προσέξτε το...

  5:09 μμ, Πέμπτη 07 Ιουν 2018 5:09 μμ, Πέμπτη 07 Ιουν 2018

  "Προφανώς ένα άτομο γράφει όλες τις ομιλίες γιατί όλες είναι πανομοιότυπες. Μου έχει κάνει εντύπωση. Οι ομιλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικά των συναδέλφων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Κινήματος Αλλαγής, βλέπω ότι είναι ίδιες, πραγματικά ολόιδιες. Προσέξτε το γιατί τα πρακτικά της Βουλής κάποιοι θα τα μελετήσουν μια μέρα" ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για τις Δομές της Εκπαίδευσης.

  "Είπε η κ. Γεννηματά ότι η Ν.Δ. δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το καινοτόμο. Θα υπέθετε κανείς ότι έχει η ίδια. Εγώ δεν θέλω να ονοματίσω, αλλά υπάρχουν και ψάξτε τους, βουλευτές –όχι βουλευτής- από την παράταξή σας που ήρθαν οι άνθρωποι, ζήτησαν ενημέρωση, τους είπαμε τι άλλο θέλουν, ώρες ολόκληρες καθίσαμε, διαφωνούσαμε, συμφωνούσαμε. Για εμάς αυτός είναι ο διάλογος. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα στοιχείο ενοχής και κανείς δεν θέλει να πει τι έχει κάνει.

  Υπάρχει όμως κάτι άλλο: Κατάργηση Σχολικών Συμβούλων, ξανά και ξανά. Δεν καταργείται. Μπορούμε να το δεχθούμε αυτό; Παύει όμως η καθοδήγηση των σχολείων να είναι κάτι προσωποκεντρικό. Αυτό είναι μια αλλαγή φιλοσοφίας. Θέλετε να πείτε ότι καταργείται; Μη λέτε όμως ότι καταργείται ο Σχολικός Σύμβουλος, πείτε ότι καταργείται η λογική της προσωποπαγούς καθοδήγησης" τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

  "Εκείνο το οποίο δεν ανέχομαι είναι να λένε ότι όλα αυτά γίνονται για να βολευτούν οι κολλητοί του Υπουργού. Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα! Λέτε ‘όχι μόνο’. Άρα είναι του Υπουργού, της παρέας του, του ΣΥΡΙΖΑ… Αυτό θεωρώ ότι μας βάζει σε μια λογική ότι είμαστε πολύ κουτοί, διότι μόνο κουτοί άνθρωποι θα έφτιαχναν ένα τέτοιο ολόκληρο σύστημα για να φέρουν τους κολλητούς τους. Είχαμε πολύ καλά σχέδια να αντιγράψουμε. Το λέω και το ξαναλέω. Ανόητος θα πρέπει να είσαι για να κάνεις τέτοια δουλειά. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης που είναι πολιτικά στελέχη διορισμένα, ποιανού εφεύρεση ήταν; Θυμάστε; Του ΠΑΣΟΚ, βεβαίως. Αυτά αλλάζουμε τώρα με ΑΣΕΠ. Φαίνεται ότι δεν έχετε διαβάσει το σχέδιο νόμου.

  Ο κύριος Κέλλας είπε κάτι σημαντικό. Να το κρατήσουμε, γιατί επιβεβαιώνει αυτά που προσπαθούμε να πούμε. Λέει: ‘Υπήρχαν και δικοί σας όταν εμείς -δηλαδή, οι ίδιοι- είχαμε διορίσει κάποιους΄. Εμείς είμαστε αντίθετοι στο ‘δικοί σας και δικοί μας’. Το καταλαβαίνετε ναι ή όχι; Αυτό που λέμε είναι να μην υπάρχουν αυτού του είδους οι εξυπηρετήσεις, σε πάρα πολλά εισαγωγικά. Χαιρετίζοντας την απίθανη δουλειά που έχουν κάνει τα άτομα που έχουμε διορίσει και τώρα βρισκόμαστε σε διαδικασία αλλαγών -γιατί έχουν κάνει απίστευτη δουλειά και βρίσκονται σε ένα απίστευτο κατεστημένο μέσα στην εκπαίδευση- λέω να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε και όποιοι είναι ικανοί να πάρουν αυτές τις θέσεις.

  Το τελευταίο που θέλω να πω είναι να μην υποτιμά η κ. Γεννηματά -γιατί προφανώς δεν τα ξέρει τα ζητήματα η γυναίκα- ότι είναι ορμητήριο παρανομίας τα Πανεπιστήμια. Υποτιμά την κοινωνία ολόκληρη. Να δούμε τι τα χαρακτηρίζει και την καλώ να πάμε μαζί σε διάφορα Πανεπιστήμια. Μη μου πείτε να πάμε κάπου στα Εξάρχεια. Να πάμε στα Πανεπιστήμια. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση αυτή, αλλά δεν είναι έτσι όλα τα Πανεπιστήμια. Μην τα υποτιμάτε και μην τα υποβαθμίζετε" πρόσθεσε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα