Μητσοτάκης: Μία σφικτή πολιτική πλεονασμάτων θέτει σε κίνδυνο τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια

Στη συνάντηση κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Μόναχο και στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως την αντιμετώπιση φαινομένων λαϊκισμού , όπως ενημέρωσε τους Έλληνες δημοσιογράφους μετά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Η ΝΔ είναι πιο μπροστά από τα αδερφά κόμματα της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

Για το θέμα της πΓΔΜ, εξήγησε γιατί υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην Ελλάδα και πως κανείς δεν πρέπει να περιφρονεί την άποψη της κοινής γνώμης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε και θέμα μείωσης των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων. Συγκεκριμένα, επανέλαβε πως μία «σφιχτή» πολιτική πλεονασμάτων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και πρόσθεσε ότι αφού αποδείξουμε μεταρρυθμιστική προσήλωση, το ΕΛΚ θα πρέπει να στηρίξει την προοπτική μείωσής τους. Ανέφερε, δε, ότι αυτή η θέση τυγχάνει κατανόησης στους κόλπους του ΕΛΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έγινε μεγάλη κουβέντα και για την ανάγκη μείωσης των φόρων και προσέλκυσης επενδύσεων και μίλησε για την ανάγκη μετεξέλιξης του ESM σε έναν μηχανισμό που θα αντιμετωπίζει περιπτώσεις με χαρακτηριστικά ασύμμετρων σοκ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ