Δημήτρης Καμμένος στον Realfm 97,8: Δεν θα ψηφίσουμε ποτέ κανένα όνομα με τον όρο Μακεδονία

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλος και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.

“Προσωπικά, δεν γνωρίζω για τους 180, εγώ δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση εάν οι Ευρωπαίοι απαιτούσαν κάτι τέτοιο για το Σκοπιανό… Υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία εμείς έχουμε πει ότι δεν θα ψηφίσουμε ποτέ κανένα όνομα με τον όρο Μακεδονία, με κανέναν προσδιορισμό. Σε αυτό εμμένουμε, αυτό θα συμβεί” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

“Όλη η υπόλοιπη συζήτηση είναι εντελώς άκυρη για εμάς, διότι δεν έχει καμία σημασία εφόσον θα υπάρχει στο τραπέζι το θέμα όνομα της Μακεδονίας, μέσα στην ονομασία… Κανένας δεν έχει καταλάβει τι είναι η ενδιάμεση συμφωνία, κανένας δεν έχει καταλάβει γιατί πιέζουμε και πιεζόμαστε και τι συμβαίνει, τι παιχνίδι παίζεται”.

“Οι Σκοπιανοί θα πρέπει να κάνουν και δημοψήφισμα εσωτερικά όσο είναι ο κ.Ζάεφ στην εξουσία, να περάσουν το erga omnes για κάθε χρήση επίσης θα πρέπει να κάνουν και τις αλλαγές στο Σύνταγμα. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει σύντομα έως ποτέ. Για εμένα είναι εγκληματικό εθνικά να τους δώσω μία επιταγή σήμερα την οποία να μπορούν να την εξαργυρώσουν πολιτικά στον ΟΗΕ… Εάν πάρουν το όνομα Μακεδονία τα Σκόπια, θα είναι ένα κράτος με το όνομα Μακεδονία από κάτω θα είναι μία Περιφέρεια με το όνομα Μακεδονία. Είμαι 100% σίγουρος ότι θα έρθει η ώρα που θα μας ζητήσουν να αλλάξουμε το όνομα της Μακεδονίας της δικιά μας, γιατί το κράτος θα υπερισχύει μιας περιφέρειας μιας χώρας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ