Ποιοι βουλευτές απουσίαζαν και ποιοι διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή στο άρθρο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Το «επίμαχο» άρθρο 8 για την αναδοχή μπορεί να υπερψηφίστηκε από 161 βουλευτές, αλλά υπήρξαν και βουλευτές που πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή.

Ας δούμε αναλυτικά ποιοι βουλευτές διαφοροποιήθηκαν και ποιοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία

ΣΥΡΙΖΑ: Δύο ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή. Ο λόγος για τον βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τον βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης. Παράλληλα, απουσίαζαν η βουλευτής Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Μάρκος Μπόλαρης, η βουλευτής Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης και η βουλευτής Λάρισας Άννα Βαγενά και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Επιπλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απουσίαζε από την ψηφοφορία καθώς δεν πρόλαβε να φτάσει έγκαιρα στη Βουλή, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων .

Νέα Δημοκρατία: Από τη Νέα Δημοκρατία τέσσερις βουλευτές υπερψήφισαν το άρθρο 8. Ο λόγος για τη βουλευτή Α’ Αθήνας Όλγα Κεφαλογιάννη, τη βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου (ήταν και εισηγήτρια του κόμματος), τη βουλευτή Επικρατείας Νίκη Κεραμέως και τη βουλευτή Α΄ Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη.

Απόντες από την ψηφοφορία, ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Νίκος Δένδιας, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς. Επιστολική ψήφο έστειλαν τόσο ο βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς. Στην επιστολή τους ανέφεραν ότι θα καταψήφιζαν το άρθρο 8.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το άρθρο 8 υπερψήφισαν 13 βουλευτές μεταξύ των οποίων η Φώφη Γεννηματά. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Ανδρέας Λοβέρδος, ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Καρράς, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσων Δημήτρης Κρεμαστινός και ο βουλευτής Σερρών Μιχάλης Τζελέπης.

ΑΝΕΛ: Από τους ΑΝΕΛ καταψήφισαν 5 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν ο βουλευτής Β’ Αθηνών Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κώστας Ζουράρις. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

ΚΚΕ: Από το Κομμουνιστικό Κόμμα απουσίαζαν τόσο ο γγ Δημήτρης Κουτσούμπας όσο και επτά ακόμα βουλευτές.

Τέλος από τους ανεξάρτητους βουλευτές απουσίαζε ο Χάρης Θεοχάρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ