Λεβέντης: Ο Τσίπρας είναι κλεπταποδόχος – Τα ποσοστά μας θα αυξηθούν εξαιτίας της συμπεριφοράς των κομμάτων που δέχθηκαν τους αποστάτες – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε αριστερός και κατέληξε δεξιός. Μην μου πείτε ότι εάν τώρα ήταν πρωθυπουργός είτε ο Σαμαράς, είτε ο Μητσοτάκης θα έπραττε κάτι διαφορετικό, από αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας. Έχει λοιπόν ενοχές. Και όποιος έχει ενοχές ότι πρόδωσε τις αρχές του προσπαθεί να βάλει διαχωριστικά τείχη για να σώσει τον εαυτό του» τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφορικά με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων «το μόνο που μπορεί να πετύχει ο κ. Τσίπρας είναι να πάει από το 15% στο 18%, δηλαδή να συγκρατήσει δυνάμεις. Η μόνη ελπίδα του είναι να εξοντώσει τα συγγενικά αριστερά κόμματα». Ο κ. Λεβέντης απαντώντας στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με αφορμή το τελευταίο αίτημα της Φώφης Γεννηματά σημείωσε πως «οι εταίροι ζητούν να γίνουν στο ακέραιο οι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο εάν ο πρωθυπουργός πάει τον Δεκέμβριο του 2018, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2019, θα είναι εφιάλτης γιατί θα κοπούν οι συντάξεις, το αφορολόγητο. Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές το 2018 και λόγω του Σκοπιανού».

Παράλληλα αναφερόμενος στις αποχωρήσεις βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων είπε πως «δεν είναι προς τιμήν τους. Όταν κάποιος παίρνει εκλεγμένο βουλευτή με λίστα όπως για παράδειγμα η κ. Μεγαλοοικονόμου που είχε εκλεγεί στη Β’ Πειραιά -δεν φταίει η ίδια- φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ο κ. Τσίπρας είναι κλεπταποδόχος. Το ίδιο και ο κ. Καρράς που βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ. Ο λαός τον εξέλεξε στην Ένωση Κεντρώων, θα έπρεπε να παραδώσει την έδρα του. Εάν η κ. Κατριβάνου και ο κ. Σακελλαρίδης είχαν κάνει το ίδιο με τους δικούς μου βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε εδώ και ενάμιση χρόνο να έχει πέσει από την κυβέρνηση. Αυτό που έκαναν είναι μεγάλο έγκλημα και θα τιμωρηθεί την ημέρα των εκλογών από τον ελληνικό λαό».

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης «θα είναι μεγάλη η αύξηση των ποσοστών μας εξαιτίας της συμπεριφοράς των άλλων κομμάτων προς την πλευρά μας επειδή δέχθηκαν τους αποστάτες. Εμείς είμαστε επαναστατικό κόμμα και το 4% θέλουμε να το κάνουμε 10%». Απαντώντας στο ερώτημα περί συνεργασιών διευκρίνισε ότι «εμείς δεν θα συνεργαστούμε. Δεν θέλουμε υπουργεία. Ότι θεωρούμε σωστό θα το ψηφίζουμε και θα κάνουμε αντίσταση μέσα στη Βουλή σε όλα τα αίσχη».

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι «όλοι έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ, έχουν μείνει συντρίμια και πιστεύει η κ. Γεννηματά ότι με τα συντρίμμια θα ξαναφτιάξει κόμμα».

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ