• Παππάς: Ο κ. Κριμιζής πήγε σε δύο διοικητικά συμβούλια, αλλά έδωσε οκτώ συνεντεύξεις - ΒΙΝΤΕΟ

  12:54 μμ, Τετάρτη 02 Μάι 2018 12:54 μμ, Τετάρτη 02 Μάι 2018

  «Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός δεν έχει ΑΦΜ και δεν έχει διαχειριστεί ούτε μισό ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

  «Ο κ. Κριμιζής πήγε σε δύο διοικητικά συμβούλια, αλλά έδωσε οκτώ συνεντεύξεις από προχθές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Κριμιζής είχε ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό του οργανογράμματος της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας και πολλά από αυτά που λέει δημοσίως είναι αστήρικτα και κυρίως γίνονται βούτυρο στο ψωμί του πολιτικού προσωπικού, το οποία ήθελε τη διαστημική πολιτική «θαμμένη». Ο ΕΔΟ αυτή τη στιγμή είναι υπό σύσταση, ο κ. Κριμιζής πρόλαβε να πάει σε 2 διοικητικά συμβούλια. Ο οργανισμός δεν έχει ούτε ΑΦΜ ακόμα, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε έχει εισπράξει ούτε έχει διαχειριστεί ούτε μισό ευρώ από το δημόσιο χρήμα» ανέφερε.

  «Προέκυψε μια διαφωνία με τον κ. Κριμιζή, η οποία φάνηκε ότι ήταν ανυπέρβλητη. Εδώ υπήρξε σαφής διαφωνία. Νομίζω ότι εδώ ήταν δημιουργία εντυπώσεων κυρίως. Ο κ. Κριμιζής έχει ένα αναμφισβήτητο επιστημονικό κύρος, αυτή τη στιγμή οι δημόσιες δηλώσεις του γίνονται πρώτη ύλη» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

  «Κανένα ασυμβίβαστο για τον αντικαταστάτη του κ. Κριμιζή. Είναι εγνωσμένου κύρους στον χώρο του. Θα τον ρωτούσαμε αν είναι πιστός ή όχι πριν πάρει τη θέση; Υπάρχει ένα παιχνίδι εντυπώσεων, το οποίο είναι κενό» και συμπλήρωσε ότι «ο Πρωθυπουργός είναι ενημερωμένος από την πρώτη στιγμή».

  Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε «Αναμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς νέο κύκλο ενστάσεων. Είμαστε ήδη στο Μάιο, τα κανάλια έχουν κάνει σοβαρά βήματα στην αγορά καλών τηλεοπτικών προϊόντων, θέλουμε τα κανάλια να είναι βιώσιμοι οργανισμοί» και συμπλήρωσε «Θέλουμε όλοι να ολοκληρωθεί γρήγορα χωρίς προβλήματα η διαδικασία. Δεν δύναμαι να σχολιάσω περαιτέρω, δεν έχουμε εικόνα για το περιεχόμενο των φακέλων. Το ΕΣΡ έχει 5 μήνες τους φακέλους, τους έχει ελέγξει και σύντομα θα έχουμε τα νεότερα».

  «Η κυβέρνηση έχει από την αρχή της θητείας της διακηρύξει ότι θα είναι σε ανελέητο πόλεμο με τη διαπλοκή. Αν ο κ. Μαρινάκης τηλεφωνεί στους δικούς του υπαλλήλους στις 10:30 το Σάββατο το βράδυ, μπορεί να το κάνει. Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και στα μέλη της κυβέρνησης δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Φαίνεται ότι ζούμε στη χώρα που κάποιοι είχαν συνηθίσει να συμπεριφέρονται στο πολιτικό προσωπικό ως υπαλληλικό προσωπικό της επιχείρησής τους. Αυτή η περίοδος έχει κλείσει οριστικά».

  «Αυτή η κυβέρνηση δεν απειλείται. Δεν ξέρω πως έχει μάθει ο καθένας να κάνει τις δουλειές του, δεν έχει καμία σημασία όμως. Καλό είναι να το καταλάβουν όλοι. Αν κάποιος βλέπει τη σκιά του και νομίζει ότι είναι το μπόι του, τι να κάνουμε…» τόνισε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα