Η Κομισιόν χαιρετίζει τα βήματα που γίνονται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας από την πΓΔΜ, επανέλαβε η εκπρόσωπος, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς σήμερα από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας, παράλληλα, την ικανοποίηση της Επιτροπής για τα «βήματα» προς την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Ερωτηθείσα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο, αν η Επιτροπή θεωρεί ότι υπάρχει το κατάλληλο «momentum» για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, η Μ. Κοσίγιαντσιτς είπε ότι η ΕΕ στηρίζει τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, και πιστεύει ότι υπάρχει το «momentum» για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να οδηγήσουν σε αποτελέσματα. Ωστόσο, τόνισε ότι για να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να προστατεύονται. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει το momentum, αλλά φυσικά αυτό είναι κάτι το οποίο έχει να κάνει με τους διαπραγματευτές, υπό την αιγίδα των Η.Ε.», ανέφερε η Μ. Κοσίγιαντσιτς, σημειώνοντας πως η Επιτροπή χαιρετίζει τα βήματα που γίνονται προς την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ