Φάμελλος στον Realfm 97,8: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη στην περιοχή – Δεν αμφισβητούμε σύνορα και δεν φοβόμαστε κανέναν

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Από τη χώρα μας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες όσον αφορά τις περιβαλλοντικές συνθήκες, το δίκτυο Natura 2000, και έχουμε ολοκληρώσει τον κατάλογο για την οριοθέτηση και την αναφορά τους στην ΕΕ με μια υπουργική απόφαση, που έγινε στις 15 Δεκεμβρίου. Είναι ένα πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από παλιά, αν δεν κάνω λάθος το 1996, δεν ξεκίνησε από τη δική μας κυβέρνηση, ολοκληρώθηκε όμως και δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας” ανέφερε.

“Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη στην περιοχή, εμείς δεν αμφισβητούμε διεθνείς συνθήκες και δεν αμφισβητούμε σύνορα, αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν. Το είπε ο Πρωθυπουργός ξανά χθες και ότι δεν θα τροφοδοτήσουμε την ένταση που δημιουργούν άσκοπα ή για εσωτερική καανάλωση οι γείτονες. Εμείς είμαστε πιό σοβαροί από το να δημιουργούμε εντάσεις και διαχειριζόμαστε με αυτόν τον ευρωπαϊκό τρόπο που χρειάζεται τα πράγματα” συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τα οικονομικά τόνισε “Η χώρα μας έχει εξασφαλίσει να έχει χαμηλότερα πλεονάσματα από ότι οι άλλες χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης. Είμαστε καλύτερα από ότι είναι άλλες χώρες. Σαφέστατα, οι χώρες που βγαίνουν από το πρόγραμμα έχουν υποχρεώσεις. Άρα, καμία προληπτική γραμμή, καθαρή έξοδος, με τις υποχρεώσεις που έχει η Ευρώπη, που για την Ελλάδα είναι καλύτερες γιατί τις διεκδικήσαμε”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ