Κοντονής στον Realfm 97,8 για Novartis: Όσοι εύκολα μίλησαν σαν να είχε κλείσει η υπόθεση έκαναν μεγάλο λάθος

“Σήμερα στέλνω στη Βουλή τα στοιχεία τα επιπλέον, τα οποία έχουν σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και όλα αυτά θα πρέπει να εκτιμηθούν. Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την υπόθεση, και το είχα πει από την αρχή, είναι ότι είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη, όσοι μίλησαν για σαθρό κατηγορητήριο, που δεν υπάρχει κατηγορητήριο, τα στοιχεία συνεχώς έρχονται και εμπλουτίζουν τη δικογραφία, συνεπώς όσοι εύκολα μίλησαν σαν να είχε κλείσει η υπόθεση έκαναν μεγάλο λάθος. Έχουμε μια διαδικασία σε εξέλιξη και τα στοιχεία που έρχονται και θα έρθουν θεωρώ ότι θα είναι σημαντικά” δήλωσε αναφορικά με την υπόθεση Novartis ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Έχω την εντύπωση ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε μια σύγχυση. Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μια εξεταστική επιτροπή, βρισκόμαστε σε μια προανακριτική επιτροπή. Οι κανόνες λειτουργίας της διέπονται από τον κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Επομένως, η προανακριτική πρέπει να ελέγξει πρώτα τα νομικά ζητήματα” συμπλήρωσε.

“Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει σκευωρία της κυβέρνησης εναντίον του κ. Μαρινάκη

Αναφορικά με την απόφαση για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο δήλωσε ότι “Δεν έχω λάβει ακόμα την απόφαση, όπου περιλαμβάνονται τα πρακτικά και το σκεπτικό, εάν αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας (σ.σ. για όπλο) τότε δεν παραβιάζεται μόνο ο ποινικός νόμος, αλλά και ο θείος νόμος, το “ου φονεύσεις”. Θα πρέπει και η Ιερά Σύνοδος να είναι πιο αυστηρή και να έχει αντανακλαστικά που να ανταποκρίνονται και στο θεσμικό της ρόλο. Ο θεσμικός της ρόλος δεν είναι να εκδίδει ανακοινώσεις όταν διαφωνεί με την κυβέρνηση, αλλά και όταν υπάρχει πρόκληση του δημοσίου αισθήματος από ορισμένους ιεράρχες. Δεν μπορεί να λέει ιεράρχης σε δημόσια τοποθέτηση του αν είχα πιστόλι θα σκότωνα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα να μένουν αναπάντητα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ