Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την Προανακριτική για τη Novartis

Αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, κατηγορώντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι δεν επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΑΝΤ1, η αντιπολίτευση αποχώρησε έως ότου αποφασίσει η Επιτροπή εάν είναι αρμόδια ή αναρμόδια για να εξετάσει την υπόθεση.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέτει ως όρο για να παραμείνει, να γίνει αποδεκτό το αίτημα να κληθούν μάρτυρες, με πρώτο τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Ο βουλευτής της και μέλος της Επιτροπής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, κατηγόρησε την πλειοψηφία για παρελκυστική πρακτική και ανέφερε πως και σήμερα, η πλειοψηφία θέλει να ασχοληθεί με ζητήματα ψηλάφησης των αρμοδιοτήτων της. «Θέλουν να μας πάνε σε άλλη μια συνεδρίαση να κλείσουν μετά για το Πάσχα και να έχει μείνει μόνο το επικοινωνιακό κομμάτι».

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς είπε στους δημοσιογράφους πως δεν θα παραμείνει στην Επιτροπή αν επιμείνει η πλειοψηφία στο θέμα της αρμοδιότητας.

«Σήμερα θα συζητήσουμε τις προτάσεις, έχουμε κι εμείς πρόταση», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόταση της πλειοψηφίας είναι να καταθέσουν οι εννέα εμπλεκόμενοι, πλην του κ. Βενιζέλου που έχει καταθέσει τις απόψεις του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ