Καμίνης στον Realfm 97,8 για Κίνημα Αλλαγής: Έπρεπε να κάνουμε ένα πιο γενναίο βήμα και να προχωρήσουμε στην ένωση των Κ.Ο.

Στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Όλο το εγχείρημα έχει αρχίσει με έναν τρόπο ιδιόρρυθμο, αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Το γεγονός ότι πήγαμε πρώτα και εκλέξαμε επικεφαλής είναι ανάποδο. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι ο κόσμος το ήθελε αυτό, ήρθαν 212.000 άτομα. Όλη αυτή η ιστορία άρχισε από την πρωτοβουλία κάποιων κομμάτων και κινήσεων. Άρα, αν βάλουμε το ότι υπάρχει μία καθολική ψηφοφορία, αλλά και μία ιστορικότητα, δηλαδή κάποια κόμματα πήραν την πρωτοβουλία δεν μπορούσαμε να πάμε σε ένα κανονικό συνέδριο σήμερα όπως το φαντάζεται ο κόσμος. Πρέπει να προϋπάρξει ένα προκαταρκτικό στάδιο, μία ώσμωση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε:

“Ας κοιτάξουμε το πρόγραμμα, μην μένουμε μόνο στις εντυπώσεις… Ας κοιτάξουμε ότι για πρώτη φορά παίρνουμε πολύ γενναία θέση σε πάρα πολλά πράγματα. Ήταν ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς δεν ζούμε σε μία εποχή που πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να δώσει την εντύπωση του καινούργιου”.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να εκπροσωπείται στη Βουλή από δύο διαφορετικές Κ.Ο. και τι θα συμβεί εφόσον για παράδειγμα έρθει προς ψήφιση μια συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων, ο κ. Καμίνης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Έπρεπε να κάνουμε ένα πιο γενναίο βήμα και να προχωρήσουμε στην ένωση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Άλλοι προτιμούν να πάνε σταδιακά. Εύχομαι να μην δοκιμαστεί αυτή η ενότητα, η κοινή στάση που πρέπει να έχουμε, η ενιαία φωνή σε ζητήματα πολύ σοβαρά, όπως αυτό του Μακεδονικού. Αλλά δεν ζούμε σε εύκολες εποχές πρέπει να συνταιριάξουμε”.

“Εμείς αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση και δεν έχουμε το δίλημμα μπροστά μας το αν θα πάμε να συνεργαστούμε με τον έναν ή με τον άλλο. Προς το παρόν πάμε να κάνουμε την ώσμωση. Αλλά αυτό απαιτεί μια διαδικασία…Η δυναμική του εξαρτάται από τη βούληση μας και από τη δύναμη των προγραμματικών μας ιδεών και από τη διάθεση να συγκρουστούμε. Πρέπει να πούμε και πολλά πράγματα με το όνομά τους” σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και ανέφερε:

“Με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα πρόβλημα θεσμών. Όποιος έχει έστω και στοιχειώδη γνώση της πολιτικής μας ιστορίας καταλαβαίνει ότι δεν πάμε καλά, ότι πάμε πάλι να επαναλάβουμε παλιές παθογένειες”.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο ρόλος του στην ηγετική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Καμίνης απάντησε: “Το πολιτικό συμβούλιο θα είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο μέχρι το επόμενο κανονικό πια συνέδριο που θα εκλεγούν όλα τα όργανα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ακόμα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο. Ο ρόλος μου είναι να βοηθήσω” ενώ σχετικά με το εάν υπάρχει στους σχεδιασμούς του το ενδεχόμενο να είναι πάλι υποψήφιος για την Αθήνα είπε μεταξύ άλλων ότι “βεβαίως και παραμένει όλες οι πόρτες παραμένουν ανοικτές. Το τι θα κάνω δεν είναι αυτή τη στιγμή για να το αποφασίσω. Θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο του 2019 οπότε μέχρι τότε έχω καιρό να σκεφτώ και να αποφασίσω”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ