Παππάς: Μετά τον Αύγουστο η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε “Γη της Επαγγελίας”, αλλά θα μπορεί ελεύθερα να χαράσσει τη δική της πορεία

«Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή. Μετά τον Αύγουστο δεν θα μετατραπεί σε “Γη της Επαγγελίας”, αλλά θα μπορεί πιο ελεύθερα να χαράσσει τη δική της πορεία και να συμβάλλει στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης” ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας σε φόρουμ για τον παγκόσμιο διάλογο στη Βιέννη. “Είναι κρίσιμο η Ευρώπη να ξεπεράσει το πολιτικό, κοινωνικό και θεσμικό της έλλειμμα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «η σοσιαλδημοκρατία πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να φέρει πάλι την κοινωνική Ευρώπη στο προσκήνιο. Το κοινωνικό κράτος, τα ισχυρά συνδικάτα, οι πολιτικές ελευθερίες, είναι μεταξύ των παραγόντων που έκαναν ηγέτιδα δύναμη τη σοσιαλδημοκρατία».

Τέλος, κάλεσε τη σοσιαλδημοκρατία «να συμμετάσχει σε μια μεγάλη και ενεργητική συμμαχία της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, των Πρασίνων και άλλων προοδευτικών κινημάτων, που θα δώσει τη μάχη για: α) ευρωπαϊκό επίδομα ανεργίας, β) αυξημένους κοινοτικούς προϋπολογισμούς, γ) κοινό Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών και υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, δ) αυξημένες αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ