Καρακώστα στον Realfm 97,8: Το επίδομα των βουλευτών βγήκε για λόγους δικαιοσύνης – Το σωστό είναι να κοπεί σε όλους

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις της σχετικά με τις παροχές των βουλευτών που προκάλεσαν αντιδράσεις έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

“Τα κανάλια έβγαλαν ότι εγώ είπα πως δεν μου φτάνουν 2.000 ευρώ για να ζήσω. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Ανέλυσα απλά πώς γίνεται η διαδικασία της βουλευτικής αποζημίωσης. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο”, ανέφερε η κ. Καρακώστα.

“Είπα πως υπάρχει μια ονομαστική αξία των 7.000 ευρώ, η οποία στην τράπεζα φτάνει με 4.400 ευρώ. Από τη δική μας πλευρά, στο δικό μας κόμμα, δίνουμε 1.200 ευρώ στην αλληλεγγύη στο κόμμα και αν αφαιρέσεις ένα χιλιάρικο περίπου που είναι η αναλογία της εφορίας, φτάνεις περίπου στα 2.000 ευρώ. Δεν είπα ούτε αν φτάνουν, ούτε αν δεν φτάνουν”, εξήγησε.

“Όταν έγινε ο νόμος (σ.σ. για τα επιδόματα των βουλευτών), έγινε για κάποιους λόγους δικαιοσύνης, άσχετα αν είναι σωστό ή όχι. Υπάρχει νόμος που λέει ότι όλοι οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν επίδομα ενοικίου. Όσοι υπουργοί ήταν και βουλευτές της επαρχίας, έπαιρναν αυτό το επίδομα. Οι υπουργοί που δεν ήταν βουλευτές, δεν μπορούσαν να πάρουν αυτό το επίδομα. Για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη μεταξύ των υπουργών έγινε αυτός ο νόμος. Το εάν είναι σωστή διάταξη ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα. Το νόμιμο και το ηθικό δεν είναι για εμάς το ίδιο. Ναι μεν νομίμως έχει το δικαίωμα να πάρεις την επιδότηση αλλά αν έχεις την δυνατότητα, μην την πάρεις. Πρέπει να τα ξεχωρίζουμε αυτά τα δύο. Το σωστό θα ήταν να κοπεί το επίδομα και σε όλους τους άλλους, αν θέλετε τη γνώμη μου. Οι εκτός έδρας, οι βουλευτές της περιφέρειας, έχουν μια δαπάνη επιπλέον”, πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ