ΥΠΠΟ: Το καλωσόρισμα του υφυπουργού Κώστα Στρατή – ΦΩΤΟ

Τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Στρατή, καλωσόρισαν σήμερα στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, η γγ του υπουργείου, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της υπουργού, Βαγγέλης Πολίτης.

«Χαίρομαι πολύ που ο πρωθυπουργός πρότεινε τον κ. Στρατή να αναλάβει τον τομέα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠΑ), το Ταμείο Αλληλοβοήθειας που συνδέεται με αυτό, όπως και ένα πολύ κρίσιμο και σημαντικό κομμάτι, το οποίο θέλουμε να υποστηρίξουμε σθεναρά, αυτό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ελευσίνας». Αυτό τόνισε η κ. Κονιόρδου, καλωσορίζοντας τον κ. Στρατή, «έναν γνώριμο του ΥΠΠΟΑ από την προηγούμενη θητεία του Αριστείδη Μπαλτά», σε μία στιγμή που «το υπουργείο έχει δρομολογήσει και λύσει πολλά από τα χρονίζοντα και καυτά θέματα που το απασχόλησαν», όπως είπε. «Πιστεύω ότι οι ικανότητες και η εμπειρία του κ. Στρατή έρχονται στην πιο κατάλληλη στιγμή για να ενισχύσουν το καινούργιο βήμα που πρέπει να κάνει το υπουργείο μας για να ολοκληρώσει όλες αυτές τις διαδικασίες και να δώσει ένα μεγάλο έναυσμα σε έναν τομέα, που είναι καθοριστικής σημασίας, δηλαδή το αναπτυξιακό», σημείωσε.

«Είναι σημαντικό ο πολιτισμός να γίνει εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα μας. Ταυτόχρονα, όμως, ο πολιτισμός είναι ένας πλούτος άυλος σε ιστορία και γνώση, σε αξίες και συναισθήματα, αλλά κι ένας πλούτος σε ανθρώπινο προσωπικό, ένας πλούτος καθημερινής ζωής», δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Στρατής, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το ΥΠΠΟ, «πολύ περισσότερο σε μία περίοδο που σχεδιάζεται και υλοποιείται, βήμα προς βήμα, το γύρισμα σελίδας της χώρας» και υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η συνεργασία του με την κ. Κονιόρδου θα είναι άριστη και ειλικρινής.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, που βρίσκονταν στο αμφιθέατρο, ο κ. Στρατής δήλωσε: «Χωρίς τη στήριξή σας καμία πολιτική εξαγγελία δεν μπορεί να γίνει πράξη». «Θα βρίσκομαι δίπλα σας στα ζητήματα που σας απασχολούν, με γνώμονα το συλλογικό καλό και το δημόσιο συμφέρον» πρόσθεσε. Εν κατακλείδι, αναφερόμενος στην ταινία «Έβδομη Σφραγίδα» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, όπου ο ήρωας, έχοντας χάσει την παρτίδα με τον Θάνατο, αναφωνεί «Σπλαχνίσου μας Κύριε, γιατί είμαστε μικροί, φοβισμένοι και αδαείς», παρατήρησε: «Κι αν αυτή είναι ίσως η αλήθεια της μεγάλης υπαρξιακής παρτίδας όλων μας, ο στόχος μας γι’ αυτήν τη μικρή, ταπεινή θητεία, είναι να πουν για εμάς οι άλλοι, όταν θα έχουμε τελειώσει, ότι υπήρξαμε άξιοι και γνωστικοί».

Τη συγκίνησή της εξέφρασε η κ. Βλαζάκη, τονίζοντας ότι ο νέος υφυπουργός «στο ΥΠΠΟ είναι ο άνθρωπός μας, ο οποίος δεν έφυγε παρά ελάχιστα».

Ο κ. Πολίτης, από τον οποίο και παρέλαβε μόλις ήρθε στο υπουργείο ο κ. Στρατής, τον καλωσόρισε, σημειώνοντας ότι άκουσε πολλά πράγματα από αυτά που του είπε, «γι’ αυτό υπήρξε και μία συνέχεια στο υπουργείο και στο γραφείο του υπουργού». «Πιστεύω ότι η σημερινή του παρουσία και η πορεία του στο ΥΠΠΟ θα είναι ιδιαίτερα θετική και θα μας βοηθήσει πραγματικά όλους να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας» συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ