Φωτάκης: Δεν πήρα επίδομα ενοικίου- Πρόκειται για δαπάνες διαμονής που δεν χρησιμοποίησα- ΒΙΝΤΕΟ

“Πρόκειται για δαπάνες διαμονής και όχι για επίδομα ενοικίου”, απάντησε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Φωτάκης, σε ερώτηση για την δέσμευση πίστωσης ύψους 5.000 ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού, για την κάλυψη δαπανών διαμονής του, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια, με ημερομηνία 21/3/2016.

“Πίστωση μπορεί να υπήρξε, όμως, ουδέποτε έχω κάνει χρήση αυτής της πίστωσης, ουδέποτε έχω πάρει επίδομα ενοικίου ή οποιασδήποτε άλλης δαπάνης. Αυτό δεν έχει να κάνει με ενοίκιο, ήταν για έξοδα κίνησης, τα οποία ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει”, τόνισε ο κ. Φωτάκης, για να τονίσει στη συνέχεια:

“Έγινε αίτημα, εδώ, στο υπουργείο Παιδείας, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει γιατί μένω τελικά σε σπίτι που έχω βρει δικό μου, του γιου μου και ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ αυτή η πίστωση. Όταν είχα μια αμφιβολία για το που θα μείνω, είχε γίνει μία αίτηση. Αλλά δεν ήταν για το ενοίκιο, αλλά για να μείνω σε ξενοδοχείο. Ουδέποτε το είχα χρησιμοποιήσει. Εγώ μάλιστα, το είχα ξεχάσει”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Σε γραπτή δήλωσή του που εξέδωσε λίγο αργότερα αναφέρει’:

“Σύμφωνα με ρεπορτάζ πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, φέρομαι να έχω λάβει επίδομα ενοικίου για τη διαμονή μου στην Αθήνα. Αυτό είναι απολύτως αναληθές. Ουδέποτε έχω λάβει από το Δημόσιο οποιοδήποτε ποσό για το ενοίκιο ή τη διαμονή μου στην Αθήνα. Ως μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, στις αρχές του 2016 είχα κάνει αίτηση για ενδεχόμενη κάλυψη δαπανών διαμονής στην Αθήνα ύψους έως 5000€ ετησίως. Η σχετική, όμως, δέσμευση ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε καθώς το ζήτημα της διαμονής μου στην Αθήνα διευθετήθηκε άμεσα και με ιδίους πόρους σε οικία της οποίας διατηρώ την επικαρπία. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η τακτική σπίλωσης από συγκεκριμένους και γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επιβάλλει τη διασταύρωση κάθε πληροφορίας πριν δημοσιευθεί, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια για αποπροσανατολισμό και απαξίωση του έργου που επιτελείται”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ