Θεοδωράκης: «Ναι» στη φαρμακευτική κάνναβη – Συζήτηση χωρίς ταμπού και για ψυχαγωγική χρήση

Στη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή και την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή, τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να αποφασίσει».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «θα έπρεπε να κάνουμε ένα πιο τολμηρό βήμα και να συζητήσουμε χωρίς ταμπού και για την ψυχαγωγική της χρήση από τους ενήλικες. Να μην συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην ανεξέλικτη και παράνομη χρήση χασίς. Η αποποινικοποίηση θα βοηθούσε κυρίως τα παιδιά που πάντα έλκονται από το απαγορευμένο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα βρεθούν βουλευτές από όλες τις πτέρυγες να τοποθετηθούν σοβαρά επί του θέματος χωρίς να φοβούνται – και εδώ!- το πολιτικό κόστος».

Όπως εξήγησε, «αυτός είναι ο λόγος που ο Γρηγόρης Ψαριανός κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου στην αρμόδια Επιτροπή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την συμμαχία των προοδευτικών, των ενημερωμένων, των τολμηρών. Και αφού δεν μπορούμε να την πετύχουμε στην κορυφή, ας το επιχειρήσουμε σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού πραγματοποίησε μία ιστορική αναδρομή αναφορικά με την καλλιέργεια κάνναβης στη χώρα, αναφέροντας και το νομοθετικό καθεστώς του εξωτερικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ