• Σούρλας στον Realfm 97,8: Τι έλεγε ο Φρουζής σε ημερίδα για τη διαφάνεια στον χώρο της Υγείας

  2:22 μμ, Πέμπτη 22 Φεβ 2018 2:22 μμ, Πέμπτη 22 Φεβ 2018

  Για τις αναφορές που έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή στην περίοδο 2012-2014, όταν και προΐστατο της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας, μίλησε ο Γιώργος Σούρλας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

  Σημειώνεται ότι την έκθεση της Γραμματείας Διαφάνειας της περιόδου 2012 - 2014, επικαλέστηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για την υπόθεση Novartis.

  Ο κ. Σούρλας υπογράμμισε ότι δεν είχε ασχοληθεί τότε με την Novartis, αποκάλυψε όμως πως στην ημερίδα που είχε διοργανώσει εκείνος μαζί με τον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, στις 19 Ιουνίου του 2013, με θέμα τη Διαφάνεια και τη Δεοντολογία στην Υγεία, είχε δώσει το «παρών» και ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

  «Δεν είχα ασχοληθεί με τη Novartis, αλλά είχα καταγράψει ότι υπάρχουν κυκλώματα διαφθοράς και διαπλοκής, ότι λυμαίνονται τον δημόσιο χώρο. Έκανα ως γενικός γραμματέας Διαφάνειας μαζί με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, έναν έντιμο πολιτικό, μια ημερίδα στην οποία βρισκόταν και ο Φρουζής.

  Είδαμε τι κατάσταση επικρατεί και τι πρέπει να γίνει. Τότε παρουσίασα μια κατάσταση για εκμετάλλευση, για κερδοσκοπία στα φάρμακα και συγκεκριμένα στα ραδιοφάρμακα. Και είχα ανακοινώσει ότι υπάρχει πχ ραρδιοφάρμακο που αγοράζεται από τη Γαλλία 623 ευρώ και διατίθεται στα ελληνικά ιδρύματα μέσω των ταμείων έναντι 3.200 ευρώ» είπε ο κ. Σούρλας.

  «Πίστευα ότι αυτά θα αντιμετωπιστούν. Επισκέφθηκα τότε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών τον κ. Μάρδα, και του είπα ότι έχουμε ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό το πράγμα δεν έχει αντιμετωπιστεί

  Και για αυτό εξέδωσα ανακοίνωση, να πω ότι δεν προσφέρεται η δουλειά που έκανα για εκμετάλλευση αλλά για αξιοποίηση. Θα έπρεπε τρία χρόνια στην κυβέρνηση να έχουν πατάξει αυτά τα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής..» τόνισε ο πρώην υπουργός.

  Αναφερόμενος στην εν λόγω ημερίδα, είπε ότι στην εκδήλωση είχε μιλήσει και ο κ. Φρουζής και μάλιστα, όπως είπε, «έκανε εντύπωση διότι επέμενε ότι για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία θα πρέπει να περιορίσουμε τα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής και ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να φαίνεται προς τα έξω ως μια αξιόπιστη χώρα».

  Ακούστε το ηχητικό

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα