Μήνυση στον Πάγκαλο από Τούρκο πολιτικό για το “ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος”

Μετά την πρόσφατη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου «ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος», ο πρόεδρος του κόμματος DEB που δραστηριοποιείται στη Θράκη, φέρεται να υπέβαλε μήνυση εναντίον του Έλληνα πολιτικού. Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα yeniakit.com, ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς σε δήλωση που έκανεστον ανταποκριτή του πρακτορείου Αναντολού, είπε πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος μετέχοντας σε μια εκπομπή χρησιμοποίησε την φράση «ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος», κάτι που όπως είπε «συνιστά βαρύ αδίκημα, και είναι μια απαράδεκτη ρατσιστική και φασιστική φράση».

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, ο Αλή Τσαβούς ανέφερε πως μέσου του δικηγόρου του, υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελέα Ροδόπης και δήλωσε: «Ο πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών κύριος Πάγκαλος, με αυτές τις δηλώσεις που υποδαυλίζουν μίσος και έχθρα μεταξύ των λαών, παραβίασε τα σχετικά με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία άρθρα του ελληνικού ποινικού κώδικα. Η φράση «Ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» που είπε για τους Τούρκους ο Πάγκαλος, είναι απαράδεκτη και συνιστά βαρύ αδίκημα. Περιμένουμε σχετικά με αυτό η ελληνική δικαιοσύνη να εκπληρώσει τα καθήκοντα της».

Ο Αλή Τσαβούς σημείωσε πως το γεγονός ότι πέραν του κόμματος του, άλλο κόμμα και η κυβέρνηση δεν αντέδρασαν στην φράση αυτή του Πάγκαλου, αποτέλεσε αιτία απογοήτευσης για τους Τούρκους που ζουν στη χώρα και συνέχισε τονίζοντας: «Επιθυμώ να πω πως αυτή η φρικτή και ρατσιστική φράση που ανέφερε ο Πάγκαλος, στοχοποιεί τους 150 χιλιάδες πολίτες μέλη της τουρκικής μειονότητα δυτικής Θράκης που είναι πολίτες της χώρας και αποτελεί μια βαριά προσβολή για όλη την μειονότητα».

Πηγή πληροφοριών: yeniakit.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ