Την Τετάρτη στη Βουλή η υπόθεση Novartis – Θα στηθούν 10 κάλπες για τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή

Με ευρεία πλειοψηφία η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συνεδριάσει η Ολομέλεια την Τετάρτη το πρωί με ερώτημα την παραπομπή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών στην Προανακριτική, μετά την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την απόφαση θα στηθούν στη Βουλή με δέκα κάλπες, όπου μετά την συνεδρίαση θα γίνει η ψηφοφορία για κάθε ένα από τους πολιτικούς.

Οι βουλευτές θα καλούνται να ψηφίσουν «ναι», «όχι» ή «παρών», ενώ τα πρόσωπα για τα οποία θα αποφασίσουν είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Αδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ να στηθεί μία κάλπη όπου η Ολομέλεια θα ψήφιζε συνολικά για την παραπομπή ή όχι των πολιτικών στην Προανακριτική Επιτροπή.

Στη συνεδρίαση θα μιλήσουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς και Πικραμμένος, καθώς και οι 7 πρώην υπουργοί, εκτός από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που θα βρίσκεται σε ταξίδι για τις υποχρεώσεις του ως Ευρωπαίος Επίτροπος.

Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ