Πολάκης για Novartis: Γελοιότητες ότι “κάρφωσα” τους μάρτυρες

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξη του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” απαντά για την υπόθεση Novartis.

Στην ερώτηση για τις κατηγορίες ότι “κάρφωσε” τους μάρτυρες της υπόθεσης ο κ. Πολάκης απαντά: “Πρόκειται για τον ορισμό της γελοιότητας. Αναπαρήγαγα αυτά που έγραφαν ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016 πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες που δεν είναι και κομμουνιστικά έντυπα και που έλεγαν ότι στελέχη της Novartis κατέθεσαν για τη διαδικασία. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στοιχείο του δικαιϊκού και νομικού πολιτισμού όλων των κρατών. Είναι προφανές ότι τέτοιες λεπτομέρειες που γράφονται μόνο άνθρωποι που είναι μέσα στη «δουλειά» μπορεί να τα ξέρουν. Τα είπε και ο συνήγορός τους. Έπεσαν από τα σύννεφα κάποιοι. Εντάξει, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Προδίδονται πάντως κάποιοι και στα μέσα ενημέρωσης από τον τρόπο που αντιδρούν. Από τη δικογραφία φαίνεται πως ήταν στα payroll της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ.”.

“Από όσα έχουν δημοσιευτεί φαίνεται πως και στις δύο υποθέσεις μέσα από τις ίδιες εταιρείες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας ξεπλενόταν ένα μεγάλο τμήμα παροχών είτε σε πολιτικούς και διοικητικούς προϊσταμένους είτε σε ιατρικό δυναμικό. «Ασπριζαν» το «μαύρο» χρήμα με διάφορες «χορηγίες» για συμμετοχή σε συνέδρια, πλήρωναν διακοπές, αγόραζαν εξοπλισμό. Φαίνεται όμως πως υπήρχαν και καταβολές σε ρευστό” συμπληρώνει.

“Εχουν γίνει υπολογισμοί για το διάστημα 1991-2010 με πραγματικά στοιχεία, όχι με αέρα κοπανιστό, με βάση τα στοιχεία από τους εθνικούς λογαριασμούς για τη δημόσια (κρατικός προϋπολογισμός, ασφαλιστικά ταμεία, Στρατός κ.ά.) και για την ιδιωτική δαπάνη. Ακολουθώντας τις πιο συντηρητικές μεθόδους υπολογίζεται πως δαπανήθηκαν για τον χώρο της Υγείας γύρω στα 250 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται επίσης ότι περίπου το 30% των 150 δισ. δημόσιες δαπάνες ήταν «μαύρο» χρήμα και αντίστοιχα «μαύρο» χρήμα ήταν περίπου το 40% των 100 δισ. ιδιωτικών δαπανών. Το σύνολο είναι 85 δισ. ευρώ «μαύρο» χρήμα. Μόνο το 10% αυτού του ποσού είναι οι παράνομες αμοιβές, το φακελάκι κ.λπ. Τα 30 δισ. από αυτά είναι «μαύρο» χρήμα από την υπερτιμολόγηση μόνο του φαρμάκου”.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ