• Αποστάσεις Κοντονή από Πολάκη για τους προστατευόμενους μάρτυρες: Ούτε ο Τσίπρας δεν γνωρίζει ποιοι είναι - BINTEO

  9:18 μμ, Τετάρτη 07 Φεβ 2018 9:18 μμ, Τετάρτη 07 Φεβ 2018

  Για την υπόθεση της Novartis, τους προστατευόμενους μάρτυρες και τις καταγγελίες περί "παρέμβασης στην Δικαιοσύνη" μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

  Αρχικά, ο κ. Κοντονής, απαντώντας στον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος έκανε λόγο για στημένη υπόθεση και στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός για τον μοριακό έλεγχο έγινε από διακομματική επιτροπή και όχι από το υπουργείο Υγείας, είπε:

  «Όλα τα στοιχεία κατατίθενται, αξιολογούνται από τις εισαγγελικές αρχές. Και αξιολογείται και η αξιοπιστία των μαρτύρων που καταθέτουν σχετικά. Βρισκόμαστε σε ένα πρώτο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας και θεωρώ ότι πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει αυτή την έρευνα και να μην μιλάμε για στημένες υποθέσεις» .

  Ερωτηθείς για ποιον λόγο είναι υπό προστασία οι μάρτυρες, ζήτημα που θέτει η αντιπολίτευση, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Κακώς το θέτει η αντιπολίτευση γιατί αυτή τη διαδικασία είναι η νόμιμη διαδικασία. Αυτοί που ρωτάνε σήμερα γιατί υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες σε αυτή την υπόθεση, είναι αυτοί που τροποποιήσαν το σχετικό άρθρο του κώδικα ποινικής δικονομίας. Αυτά που λέει οψίμως η αντιπολίτευση είναι απαράδεκτα».

  «Το καθεστώς της προστασίας ενός μάρτυρα δεν το αποδίδει η κυβέρνηση, το προσδιορίζουν τα δικαστικά όργανα, με πράξεις. Επομένως όλα αυτά που λέγονται, καλύτερα θα ήταν να μην ακούγονται».

  Απαντώντας στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, με αφορμή τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ότι πρόκειται για στελέχη της Novartis, ήταν κατηγορηματικός.

  «Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει. Εάν υπάρχουν εικασίες που προβάλλονται - επειδή υπάρχουν και δημοσιεύματα- μόνο στο επίπεδο αυτό μπορεί να κάνει κάποιος μια τοποθέτηση. Αλλά και αυτές οι τοποθετήσεις, ακόμη και ως εικασίες δεν βοηθούν. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε ο Πρωθυπουργός της χώρας» επεσήμανε ο κ. Κοντονής.

  Ο κ. Κοντονής ανέφερε ακόμη πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος δεν πήγε στην Άρειο Πάγο να ενημερωθεί για τη δικογραφία απλά έθεσε το ερώτημα αν ολοκληρώθηκε η διαδικασία .

  Η κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, παρέλαβε την δικογραφία και τη διαβίβασε στην Βουλή .

  Αυτό τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, κατέληξε ο κ. Κοντονής.

  Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα