Ποτάμι για Novartis: H Βουλή να μη μετατραπεί σε ρωμαϊκή αρένα, αλλά να υπερασπιστεί την αλήθεια και την δικαιοσύνη

Το Ποτάμι επικρίνει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis, ενώ απευθύνει έκκληση για υπευθυνότητα απ ‘όλες τις πλευρές.

«Η Βουλή και ο πολιτικός κόσμος οφείλουν να διαχειριστούν το σύνολο της δικογραφίας με υπευθυνότητα και σεβασμό στις θεσμικές κοινοβουλευτικές και δικαστικές διαδικασίες. Το Ποτάμι θα εξαντλήσει όλες του τις δυνάμεις, ώστε η Βουλή να μη μετατραπεί σε ρωμαϊκή αρένα, αλλά να υπερασπιστεί την αλήθεια και την δικαιοσύνη» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Το Ποτάμι συμπληρώνει, ότι την αρχή έκανε η κυβέρνηση διαρρέοντας επιλεκτικά ονόματα και κατηγορίες για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. «Σήμερα – που η δικογραφία είναι στη Βουλή -αντί να σιωπήσουν, συνεχίζουν να κομπορρημονούν και να προκαλούν. Όμως η κοινωνία δεν θέλει πολιτικές κοκορομαχίες. Θέλει έρευνα σε βάθος και πειστικές απαντήσεις» επισημαίνει.

«Το Ποτάμι απευθύνεται και στη Δικαιοσύνη ζητώντας οι λειτουργοί της να συνεχίσουν ανεπηρέαστοι το έργο τους – τόσο για τα μη πολιτικά πρόσωπα όσο και για τα πολιτικά – αν προκύψει ότι υπάρχουν ευθύνες, με την ανεξαρτησία που επιβάλλει το Σύνταγμα και η διάκριση των εξουσιών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ