Ο Κοτζιάς ενημέρωσε τον Τσίπρα για το Σκοπιανό – “Ο Ντιμιτρόφ μίλησε στο εσωτερικό της χώρας του” λένε διπλωματικές πηγές

Για τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό, αλλά και για τις δηλώσεις Ντιμιτρόφ μετά τη συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς ενημέρωσε ο Νίκος Κοτζιάς το απόγευμα της Πέμπτης τον Πρωθυπουργό.

Επί της ουσίας, βέβαια, επρόκειτο για μία ευρεία συζήτηση με τον κ. Κοτζιά να ενημερώνει τον Αλέξη Τσίπρα και για τα όσα συζήτησε ο ίδιος στη χθεσινή του συνάντηση με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό.

Επισήμως, πάντως, η ελληνική πλευρά δεν σχολιάζει τα όσα είπε ο κ. Ντιμιτρόφ, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι «τον 21ο πρώτο αιώνα κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το δικαίωμά μας να είμαστε «Μακεδόνες» και να μιλάμε «μακεδονικά» ως μέρος της ομάδας των σλαβικών γλωσσών. Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως γι’ αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ