Λεβέντης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Αριστερό κόμμα στα χαρτιά και υπέρ δεξιό στην πράξη

«Δεν ήταν δυνατόν να συμμετάσχουμε στην Κεντροαριστερά γιατί εμείς, το ΠΑΣΟΚ δεν το θεωρούμε ούτε κέντρο, ούτε αριστερά. Το θεωρούμε υπεύθυνο για την πτώχευση της χώρας, για την δηλητηρίαση του λαού μας με τις πελατειακές σχέσεις, για το 1 εκατ. διορισμούς του παλαιού και νέου ΠΑΣΟΚ, για τα 210 εκατ. δάνεια που οφείλει στις τράπεζες και για την ψήφο που έδωσε στη Βουλή υπέρ της ενισχυμένης, ψήφο που προσέφερε στον Μητσοτάκη 50 έδρες μπόνους και το δικαίωμα να περιφέρεται παριστάνοντας τον εν δυνάμει πρωθυπουργό», είπε σε αποψινή συγκέντρωση στελεχών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στη ΝΔ τόνισε ότι «παραμένει αμετανόητη και εμμένει στον παλιό κακό εαυτό της. Μοιράζει υποσχέσεις για μείωση φόρων χωρίς να εξασφαλίζει από πού ισοδυνάμως θα καλυφθούν τα χρήματα που θα χαθούν από το Δημόσιο. Κατηγορεί η ΝΔ τον κ. Τσίπρα ότι λέει ψέματα, όμως η ίδια με ευκολία λέει ακόμη μεγαλύτερα. Υπήρχε στη χώρα κυβέρνηση δυόμιση χρόνων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αυτή το μόνο που έκανε ήταν να κόβει μισθούς και συντάξεις και να επιβάλλει φόρους. Κατ’ ουσίαν καμία ανανέωση σε προσωπικό δεν κάνει η ΝΔ, οπότε γεννάται το ερώτημα αυτό που δεν πέτυχε προ τριών ετών γιατί να το πετύχει τώρα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚ « το μεγάλο χάσμα που χωρίζει την Ένωση Κεντρώων από τη ΝΔ είναι η δήλωση Μητσοτάκη ότι το πρώτο που θα κάνει ως πρωθυπουργός είναι να φέρει την ενισχυμένη. Και μόνο αυτό αποτελεί το casus belli για την Ένωση Κεντρώων».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. υπογράμμισε: « Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα στα χαρτιά και υπέρ δεξιό στην πράξη. Παραμένει στην εξουσία υπογράφοντας τα πάντα. Δυστυχώς με τις ενέργειές του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξευτελίζει μόνο τους εντός του κόμματός του αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα και διώχνει την νεολαία από την πολιτική. Αυτά που λέει ότι τελειώνουμε με τα μνημόνια είναι παραμύθια της Χαλιμάς, κόβονται φοροαπαλλαγές, κόβονται επιδόματα πολυτέκνων, τα φάρμακα δύνονται ακόμη με λίστα ώστε για τις ανίατες ασθένειες το κράτος να μην χορηγεί φάρμακα. Έλεγε ότι διασφαλίζει την πρώτη κατοικία και τώρα τα μασάει. Και σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έχει γίνει κόλαση αστέγων. Υπογράφει τις αξιολογήσεις σαν να αλλάζει πουκάμισο. Στη συνέχεια πανηγυρίζει και δεν φανερώνεται τι υπόγραφε».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης, στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι « η Ένωση Κεντρώων δηλώνει ότι δεν θα εισέλθει σε κυβέρνηση ούτε μετά τις εκλογές»α αλλά θα σηκώσει το βάρος μιας σώφρονος αντιπολίτευσης. Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ