Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα «ματωμένα πλεονάσματα» – ΒΙΝΤΕΟ

Να στηριχθούν «πρακτικά και συγκεκριμένα» οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες ζήτησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ έκανε λόγο για θράσος της κυβέρνησης να πανηγυρίζει για την «υπεραπόδοση» της αντιλαϊκής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «κοινωνικό μέρισμα», ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως «δεν θα είναι πολύ αργά αυτή η μέρα» που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα αποκομίσει τη λαϊκή οργή και είπε χαρακτηριστικά ότι «η λαϊκή επιλογή θα αλλάξει ριζικά ρότα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι όλες οι σοβαρές λαϊκές ανάγκες θυσιάζονται στο βωμό των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων συμπληρώνοντας ότι το «κοινωνικό μέρισμα» προστίθεται στα άλλα μέτρα ανακύκλωσης της φτώχειας, καθώς και ότι έχει τον στόχο να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στα αντιλαϊκά μέτρα της τρίτης «αξιολόγησης».

Με αφορμή τις πλημμύρες, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται για τεχνοκρατικό πρόβλημα, αλλά για πολιτικό έγκλημα διαρκείας» όλων των αστικών κυβερνήσεων. Πρόσθεσε ότι η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη εμποδίζει τη λαϊκή ευημερία και κάλεσε τις λαϊκές δυνάμεις να οργανώσουν «τώρα» την πάλη τους για να ληφθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ