Ο Μαυραγάνης στον Realfm 97,8: Το 90% των κτιρίων χρήζουν αποζημίωσης

Στην καταγραφή των ζημιών μετά τις φονικές πλημμύρες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Έχουμε μέχρι στιγμής επισκεφτεί 1.200 περίπου κτίρια, μέχρι χθες το βράδυ, και η αποτίμηση είναι ότι πάνω από 1.000 χρειάζονται αποζημίωση. Άρα καταλαβαίνετέ ότι φτάνουμε σε ένα ποσοστό 90% των κτιρίων που έχουμε επισκεφτεί” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυραγάνης και πρόσθεσε:

“Από την πλευρά της Περιφέρειας που επισκέπτονται τις επιχειρήσεις για να βλέπουν τους εξοπλισμούς που έχουν καταστραφεί, έχουν επισκεφτεί 300 επιχειρήσεις, ο απολογισμός είναι ότι 250 χρειάζονται αποζημίωση για τον εξοπλισμό, ή μερικό ή ολικό, που έχει καταστραφεί. Ο Δήμος επισκέπτεται αντιστοίχως οικίες για να βλέπει οικιακούς εξοπλισμούς”.

“Αφού περάσουμε στην οριστικοποίηση των ζημιών έρχεται η ώρα της αποζημίωσης. Βγάζουμε εμείς με δική μας πρωτοβουλία την άδεια των εργασιών και στη συνέχεια με αυτή την άδεια οικοδομής εκταμιεύεται σταδιακά και το ποσό… Είναι τραγωδία, όποιος έχει επισκεφτεί την περιοχή έχει καταλάβει ότι μιλάμε για ξερίζωμα ονείρων” σημείωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ