Τον δασάρχη «δείχνει» η Δούρου για την αντιπλημμυρική μελέτη που έμεινε στο συρτάρι – ΒΙΝΤΕΟ

Για τα αίτια της τραγωδίας που προκάλεσε στη Δυτική Αττική η φονική κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών μίλησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η κυρία Δούρου απάντησε σε όσους κατηγορούν την Περιφέρεια για την καταστροφή λέγοντας πως υπεύθυνες για την τραγωδία «δεν είναι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες γενικά και αόριστα. Πίσω από τις διαδικασίες βρίσκονται πρόσωπα: ένας διευθυντής, ένας δασάρχης…».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μελέτη για την περιοχή της Μάνδρας, που είναι έτοιμη από το 2014, αλλά δεν έχει δημοπρατηθεί, υπογραμμίζοντας: «η περιβόητη μελέτη ήταν όντως θαμμένη στα συρτάρια πριν την ανάληψη των καθηκόντων μου (…) αναζήτησα όλες τις μελέτες που είχαν «κρυφτεί» επί πενταετίας στο συρτάρι και τις έβαλα σε χρηματοδότηση. Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν για πάρα πολύ καιρό στο Δασαρχείο».

Ερωτηθείσα για το ποιος έχει την ευθύνη να δώσει εντολή στο Δασαρχείο, η κυρία Δούρου απάντησε: «ο δασάρχης, ο κάθε δασάρχης, δεν εντέλλεται. Είναι καλύτερο να γίνεις δασάρχης ή υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παρά πρωθυπουργός». Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ