Αθανασίου στον Realfm 97,8: Γιατί δεν έπρεπε να πάρει άδεια ο Κουφοντίνας

Στην διήμερη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Υπάρχουν οι λεγόμενες τυπικές προϋποθέσεις και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις. Η τυπική προϋπόθεση για τους ισοβίτες είναι ο χρόνος πραγματικής έκτισης της ποινής… Στις ουσιαστικές προϋποθέσεις είναι που υπάρχουν οι αντιρρήσεις. Εκτιμάται η βαρύτητα της πράξης, η προσωπικότητα του καταδικασθέντα, εάν έχει γνωστή διαμονή εκεί που θα πάει ή είναι ύποπτος φυγής, εάν είναι ύποπτος τέλεσης νέων κακουργημάτων και βεβαίως η συμπεριφορά του όλο αυτό το χρονικό διάστημα στις φυλακές… Εδώ, υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα, την οποία λάμβανε πάντοτε υπόψη του το συμβούλιο φυλακών και απέρριπτε προηγούμενες αιτήσεις. Ο κ. Κουφοντίνας καταδικάστηκε αμετακλήτως για ποινικά αδικήματα. Εκείνος λέει ότι είναι πολιτικός κρατούμενος και ότι τα αδικήματα ήταν πολιτικά, για αυτό ακριβώς δήλωσε ότι είναι και αμετανόητος. Δεν έχει δηλώσει ποτέ μετάνοια… Εάν δεν μετανιώνεις λοιπόν για αυτά και βγεις έξω, σημαίνει ότι μπορεί να είσαι ύποπτος τέλεσης νέων κακουργημάτων του ποινικού Δικαίου. Άρα δεν θα έπρεπε να βγεις” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου σχετικά με την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ερωτηθείς για τις άδειες που είχαν δοθεί στο παρελθόν στον Χριστόδουλο Ξηρό ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε μεταξύ άλλων ότι “ο Χριστόδουλος Ξηρός πράγματι είχε πάρει έξι φορές άδεια από το 2013 και μετά… Βγήκε τελευταία φορά νομίζω τον Ιανουάριο του 2014 και στη συνέχεια συνελήφθη το 2015. Αλλά ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν είπε ποτέ ότι εγώ είμαι αμετανόητος για τα αδικήματα που έκανα”.

Στο ερώτημα εάν όταν ήταν υπουργός γνώριζε για τις αιτήσεις για χορήγησης αδειών ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι “ναι ο κάθε υπουργός το γνωρίζει, το μαθαίνει ειδικά σε τέτοιες υποθέσεις, αλλά δεν παρεμβαίνει”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ