Διαψεύδει ο Σαντορινιός δημοσίευμα για τη ρύπανση στον Σαρωνικό – Τι είπε στον Realfm 97,8

Στην ρύπανση στον Σαρωνικό και τις μετρήσεις των επιπέδων των πετρελαϊκών υδρογονανθράκων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Σχετικά με το δημοσίευμα των “Νέων” για τη ρύπανση στο Σαρωνικό Κόλπο, ο κ. Σαντορινιός είπε μεταξύ άλλων ότι “ήταν πολύ ψηλά οι τιμές τις πρώτες μέρες του ναυαγίου. Αυτό που συνέβη με το δημοσίευμα είναι ότι χρησιμοποίησε όντως τιμές από την έκθεση του ΕΛΚΕΘΕ, αλλά των πρώτων ημερών του ναυαγίου. Το πιο χαρακτηριστικό είναι στο Ασκληπιείο της Βούλας και στο Μεγάλο Καβούρι, όπου εκεί χρησιμοποίησε τιμές από τις 18/9, το ατύχημα έγινε στις 10/9 και να θυμίσω ότι η προσβολή του μετώπου αυτού έγινε στις 13. Αμέσως μετά υπάρχουν τιμές οι οποίες είναι πάρα πολύ μικρές” και πρόσθεσε:

“Έγινε μία επιλεκτική απεικόνιση των τιμών, ιδιαίτερα στο διάγραμμα που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα. Μέσα στο κείμενο υπήρχαν και οι καλύτερες τιμές, αλλά το θέμα είναι ότι η εντύπωση δίνεται από το διάγραμμα. Αυτή η λανθασμένη εικόνα επιλέχθηκε να πλήξει όλο αυτό που γίνεται. Γιατί πραγματικά σε όλες τις περιοχές που έχουν παραδοθεί οι τιμές είναι είτε μηδενικές, είτε πάρα πολύ χαμηλές… Το δημοσίευμα ήταν σε ένα μεγάλο βαθμό συκοφαντικό”.

“Σήμερα, επί της ουσίας έχουν καθαριστεί όλες οι παραλίες, πλην του Αγίου Κοσμά όπου ολοκληρώνονται σήμερα, στο λιμανάκι του Αγίου Αλεξάνδρου στο Ελληνικό, σε μία περιοχή προς τη Γλυφάδα και φυσικά στη Σαλαμίνα” σημείωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ