Θεοδωράκης: Να πάμε μπροστά με λεβεντιά, φιλότιμο και ομόνοια – ΒΙΝΤΕΟ

«Εμείς που δεν ζήσαμε πολέμους έχουμε την υποχρέωση να πάμε τη χώρα μπροστά και γρήγορα, με λεβεντιά, φιλότιμο και ομόνοια -λέξεις δανεισμένες από τους αγωνιστές του 1940 και της αντίστασης. Τους το χρωστάμε και κυρίως το χρωστάμε σε εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά σε όλους». Αυτό ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, από τη Σαμοθράκη, το ακριτικό νησί που πριν από ένα μήνα επλήγη από τις μεγαλύτερες πλημμύρες στην ιστορία του.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης, Αθανάσιο Βίτσα, «Ένιωσα την υποχρέωση αυτή τη σημαντική μέρα να βρεθώ εδώ στην ακριτική και φιλόξενη Σαμοθράκη για έναν επιπλέον λόγο: ζήσατε μια μεγάλη καταστροφή τον Σεπτέμβρη και πρέπει να είμαστε στο πλευρό σας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχάρη τον Δήμαρχο και τους κατοίκους του νησιού για την ταχύτητα με την οποία επούλωσαν πολλές από τις πληγές, αλλά και για το σθένος και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την καταστροφή. «Ελπίζω η συμπεριφορά των κατοίκων της Σαμοθράκης να είναι ένα δίδαγμα για τους κατοίκους των πόλεων γιατί χωρίς τους ακρίτες μας, χωρίς τους νησιώτες μας, η Ελλάδα δεν υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Βίτσας ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη για την επίσκεψή του στο νησί. «Για εμάς» τόνισε «η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια χρονική στιγμή όπου η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας εμψυχώνει τον πληθυσμό, ο οποίος μετά την πρόσφατη φυσική καταστροφή που υποστήκαμε έχει ανάγκη την παρουσία όλων».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρακολούθησε το πρωί την παρέλαση στο νησί και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δείτε τα βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ