Το σημερινό πρόγραμμα του Τσίπρα στις ΗΠΑ

Συνέχεια των επαφών με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους, Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και ομογενειακές οργανώσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συμμετείχε το βράδυ του Σαββάτου σε δείπνο εργασίας με επιχειρηματίες και επενδυτές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 9:00 το πρωί (5:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος) με τον Γερουσιαστή Dick Durbin και στη συνέχεια πρωινό εργασίας με τον Γερουσιαστή και στελέχη της Ομογένειας. Στις 11:15 (7:15 το απόγευμα ώρα Ελλάδος) θα επισκεφθεί τα Cinespace Studios, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο τους Alex Pissios.

Για τις 17:30 (1:30 ώρας Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί δεξίωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του πρωθυπουργού στο National Hellenic Museum, όπου ο κ. Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό. Στις 19:30 (3:30 ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός θα έχει δείπνο εργασίας με Ομοσπονδιακούς και Πολιτειακούς Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και ομογενειακές οργανώσεις.

Η Ελλάδα, η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι προοπτικές που παρουσιάζονται στο δρόμο προς την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, παράλληλα με τον ρόλο της χώρας στις ευρωπαϊκές και τις περιφερειακές εξελίξεις, αλλά και η σημασία της ελληνικής ομογένειας στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο και των σημερινών συναντήσεων του πρωθυπουργού.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ