Καμίνης: «Το ενοχικό σύνδρομο για το ΠΑΣΟΚ τέλειωσε»

«Στη χώρα θα πρέπει να γίνει το αυτονόητο, γι αυτό και πρέπει να είμαστε το κόμμα του αυτονόητου» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δίνοντας το πολιτικό του στίγμα στη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λάρισα, ο κ. Καμίνης είπε πως για τον ίδιο υπάρχει η τομή «δεξιά και αριστερά», όμως δεν φτάνει μόνο αυτό, καθώς υπάρχει και η τομή «πρόοδος ή συντήρηση» η οποία διατρέχει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα

Σχετικά με την αγροτική πολιτική, ο κ. Καμίνης είπε πως «πρόοδος δεν είναι να συνεχίσουμε μία αγροτική πολιτική που βασίζεται μόνο σε επιδοτήσεις και τα δάνεια, αλλά να βρεθεί τρόπος ώστε να καινοτομήσουμε με νέες καλλιέργειες και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση στην αγροτική πολιτική της χώρας.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καμίνης στο φορολογικό σύστημα της χώρας, λέγοντας πως «προοδευτικό είναι το φορολογικό σύστημα που είναι σταθερό για μία 10ετία τουλάχιστον, με γνωστούς τους κατώτατους κι ανώτατους συντελεστές, όχι ένα φορολογικό σύστημα που αλλάζει με κάθε κυβέρνηση».

Ο κ. Καμίνης σημείωσε πως πρέπει να εφαρμοστούν αλλαγές στη χώρα σε βασικούς άξονες, τονίζοντας πως ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν οδηγήσουν την χώρα μπροστά.

«Και τώρα, πάλι αυτή η παράταξη θα τραβήξει το κάρο, θα αναλάβει αυτή την ιστορική ευθύνη. Γιατί αυτή η παράταξη ήταν και είναι ο κορμός του πολιτικού συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που έκανε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις αλλά έγιναν και λάθη φυσικά. Το τίμημα κατεβλήθη! Το ενοχικό σύνδρομο τέλειωσε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ