Η πρόταση του Κατσίκη σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης κατέθεσε πρόταση, προκειμένου, όπως επισημαίνει, να συμβάλλει στη σύγκλιση των απόψεων και την εύρεση κοινού τόπου μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη «Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου».

Η πρόταση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κατσίκης συνοψίζεται στα εξής:

“α) Στη νέα ταυτότητα του ατόμου, που προβαίνει σε διόρθωση φύλου, να αναγράφεται το φύλο γεννήσεως και ο όρος του αυτοπροσδιορισμού του (τρανς, τρανσέξουαλ, κ.λ.π.)

β) Να απαγορεύεται η σύναψη γάμου και συμφώνου συμβίωσης, καθώς επίσης και η υιοθεσία τέκνων από άτομα που έχουν προβεί σε διόρθωση φύλου.

Στην ανακοίνωσή επισημαίνεται παράλληλα ότι “το σύνολο των ενεργειών του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνου Θ. Κατσίκη, υπαγορεύεται από την προσπάθειά του τόσο για τη θωράκιση της ελληνικής οικογένειας, στο πλαίσιο ηθικής, αξιών και κανόνων, που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αρμονία, όσο και από το σεβασμό των αρχών που διέπουν το χριστιανικό βίο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ