Στυλιανίδης στον Realfm 97,8: Η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης ήρθε σε λάθος στιγμή και με λάθος τρόπο

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι έφερε την τροπολογία σε λάθος στιγμή και με λάθος τρόπο διευκολύνοντας τις αξιώσεις της μειονότητας για να ιδρύσει την αυτοαποκαλούμενη ‘Τουρκική Ένωση Ξάνθης’.

“Εγώ θεωρώ ότι αυτό το θέμα έχει τρεις διαστάσεις πολύ σοβαρές. Η μία, βεβαίως, είναι η νομική διάσταση. Η δεύτερη είναι η πολιτική διάσταση και η τρίτη και σημαντικότερη είναι η εθνική διάσταση. Όσον αφορά τη νομική διάσταση, ο τρόπος που υποστηρίχθηκε η ουσία του θέματος στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και στη διεθνή δικαιοδοσία, κατά τη γνώμη μου, ήταν λάθος. Διότι δεν μπορείς να εξισώνεις μια τουρκική αυτοαποκαλούμενη Ένωση ή έναν τουρκικό πολιτιστικό σύλλογο, αυτοαποκαλούμενο, με έναν σύλλογο νεολαίας μειονότητας. Το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι το αναγνωρίζει το ελληνικό Σύνταγμα. Αυτό που δεν αναγνωρίζει το ελληνικό Σύνταγμα είναι την παρέμβαση στα εσωτερικά του ελληνικού Κράτους από τρίτη χώρα, η οποία προσπαθεί να χειραγωγήσει τη μειονότητα. Αδύναμη, λοιπόν, η νομική υποστήριξη στην ελληνική δικαιοδοσία, αδύναμη κατ’ επέκταση η υποστήριξη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του 2008 και βρισκόμαστε μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, η οποία μας υποχρεώνει, βέβαια, να ενσωματώσουμε με κάποιον τρόπο την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε βάρος ίσως των εθνικών μας συμφερόντων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε:

“Εγώ διαφωνώ με το momentum και τον τρόπο που η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Έρχεται σε μία στιγμή που έχει, κατά τη γνώμη μου, αυθαδιάσει η τουρκική αυθαιρεσία, που ο Ερντογάν μιλάει για σύνορα της ψυχής που δεν ταυτίζονται με τα θεσμοθετημένα σύνορα, που μιλάει ακόμα και για δημοψήφισμα στη Θράκη, που παρεμβαίνει στους Συλλόγους τους μειονοτικούς της περιοχής, προσπαθώντας να πετύχει την τουρκοποίηση των άλλων δύο στοιχείων της μειονότητας, δηλαδή, των Πομάκων και των αθιγγάνων”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ