Αποστόλου στον Realfm 97,8: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα κατανάλωσης ψαριών – Γίνονται διαρκείς έλεγχοι

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα κατανάλωσης ψαριών, καθώς οι αλιείς πηγαίνουν σε άλλα σημεία για να ψαρέψουν, ωστόσο γίνονται συστηματικοί έλεγχοι.

“Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πρώτον γιατί οι ίδιοι οι ψαράδες μας δεν πάνε στις συγκεκριμένες περιοχές, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχουν ψάρια, έχουν φύγει τα ψάρια, αλλά και γιατί καταστρέφονται τα εργαλεία τους. Άρα, λοιπόν, ότι ψάρι κυκλοφορεί αυτήν την ώρα είναι από πέντε μίλια και μέσα, ουσιαστικά είναι οι περιοχές που δεν έχουν καμία σχέση με την ρύπανση”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου και πρόσθεσε:

“Γίνονται πάρα πολλοί έλεγχοι. Είμαστε σε μία διαρκή διαδικασία. Μόλις ξέσπασε το συμβάν, κατευθείαν, πήγαμε στις μονάδες οστράκων που υπάρχουν στην περιοχή, γιατί πραγματικά τα όστρακα είναι δείκτης ρύπανσης. Είδαμε ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία επίπτωση. Ταυτόχρονα παίρνουμε δείγματα από διάφορες περιοχές, διαρκώς. Οι επισκέψεις μας, ειδικά, στην ιχθυόσκαλα είναι καθημερινές. Δεν έρχονται ψάρια στην ιχθυόσκαλα από τη συγκεκριμένη περιοχή, γιατί δεν ψαρεύουν, δεν βρίσκουν ψάρια. Να το ξεκαθαρίσω αυτό το πράγμα, σήμερα δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα, ίχνος επιπτώσεων στα ψάρια που κυκλοφορούν”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ