Ο Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Έδωσαν τα ορυχεία χρυσού μπιρ παρά, τουλάχιστον να εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα

Τα ορυχεία χρυσού δόθηκαν μπιρ παρά από προηγούμενες κυβερνήσεις, τουλάχιστον να τηρούνται τα συμφωνηθέντα είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εμείς είμαστε σαφώς υπέρ των επενδύσεων. Υπάρχουν όμως επενδύσεις και επενδύσεις… Για παράδειγμα η Εldorado Gold σε όλα τα άλλα χρυσορυχεία που έχει, έχει συμφωνήσει να αποδίδει στο κράτος που την φιλοξενεί από 2% έως 16% της παραγωγής χρυσού. Εμείς το δώσαμε έτσι μπιρ παρά, μόνο από τη φορολογία προσδοκούμε και από την καθετοποίηση της παραγωγής. Δεν είναι λογικό να ζητάμε τουλάχιστον σε μία λεόντεια συμφωνία, που δεν είναι υπέρ της χώρας μας, τουλάχιστον να εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

“Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αυτή η στάση της ΝΔ, γιατί είναι ήδη παράδοξο ένας γενικός διευθυντής μίας εταιρείας να λειτουργεί ως πολιτικός. Πιο ανησυχητικό είναι όμως όταν ένα πολιτικό κόμμα στοιχίζεται πίσω από μία ξένη επιχείρηση”.

Αναφερόμενος στο σχόλιο του Νίκου Καρανίκα για την αποχώρηση της Eldorado Gold από την Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι “υπάρχουν θέματα ύφους για τα οποία πρέπει να κρινόμαστε, δεν λέω ότι το ύφος είναι ανεξάρτητο από το ήθος της πολιτικής. Νομίζω ότι ο κ. Καρανίκας με υπερβάλλουσα ένταση πρόβαλε αυτά που είπε”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ