Ο Κύρτσος στον Realfm 97,8 για τις ομιλίες Τσίπρα – Μακρόν στην Πνύκα

“Υπάρχει ένα πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών και δημοκρατικής εφαρμογής των προγραμμάτων λιτότητας, γιατί αυτό ενδιαφέρει κυρίως της Ελλάδα, το οποίο, όμως, είναι πολύ δύσκολο να λυθεί, κατά την άποψή μου”, είπε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή τις ομιλίες τόσο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του Γάλλου Προέδρου στην Πνύκα, περί εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και ενίσχυσης της αλληλεγγύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Έχει αλλάξει η κατάσταση, η Ευρωζώνη είναι στον πέμπτο χρόνο σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, ο Ντράγκι είπε χθες ότι η Ευρωζώνη έχει τις καλύτερες επιδόσεις από το 2007, επομένως η πολιτική στην οποία, συνήθως, κάνουμε κριτική στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αποδίδει, θα έλεγα, εντυπωσιακά” είπε ο κ. Κύρτσος και πρόσθεσε:

“Υπάρχει ένα πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών και δημοκρατικής εφαρμογής των προγραμμάτων λιτότητας, γιατί αυτό ενδιαφέρει κυρίως την Ελλάδα, το οποίο, όμως, είναι πολύ δύσκολο να λυθεί, κατά την άποψή μου, γιατί, για παράδειγμα, πώς μπορείς να συμφωνήσεις τι ακριβώς θα κάνεις στη μία χώρα, μέσα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που δεν έχουν τέτοιες αρμοδιότητες, δηλαδή ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός είναι 1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των 28 Κρατών – Μελών”.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, τόνισε: “Άρα, δεν χρηματοδοτείσαι από εκεί, το πρόγραμμά σου, χρηματοδοτείται με διακρατική συμφωνία, η οποία βέβαια περνάει από τις κυβερνήσεις. Άρα, αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι η ενίσχυση της διακρατικής διάστασης, της διακυβερνητικής διάστασης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα, αν αυτό είναι δημοκρατικό ή όχι είναι ένα θέμα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ